Izvor: Mina | Srijeda, 28.10.2020.| 14:59
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Za poboljšanje ruralne infrastrukture u Bijeljom Polju izdvojeno više od milion eura

Bijelo Polje (Foto: YouTube/screenshot)
Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je i ove godine, u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD), uložilo je preko 305.000 EUR u poboljšanje ruralne infrastrukture u Opštini Bijelo Polje.

Iz Ministarstva je saopšteno da se radi o nastavku ulaganja u putnu seosku infrastrukturu u osam mjesnih zajednica ukupne dužine 5,59 kilometara.

- Ovo je nastavak projekta, kroz koji je do sada, u saradnji sa Opštinom Bijelo Polje, asfaltirano 4,3 kilometra seoskih puteva u šest mjesnih zajednica i to u MZ Bistrica, MZ Cerovo, MZ Godijevo i MZ Nedakusi po 500 metara, MZ Rasovo dva kilometra, kao i u MZ Čeoče 300 metara - dodaje se u saopštenju.

Sa ciljem daljeg unapređenja uslova života i rada u ruralnom području Opštine Bijelo Polje, pored 9,89 kilometara seoskih puteva, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je kroz isti projekat, u saradnji sa Opštinom Bijelo Polje, uložilo sredstva u deset investicija za vodosnabdijevanje u MZ Crhalj, MZ Kanje - Dobrakovo, MZ Korita i MZ Pavino Polje, vrijednosti od skoro 450.000 EUR.

- To čini ukupna ulaganja od skoro 1,1 mil EUR u razvoj ruralne infrastrukture - zaključuje se u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.