NavMenu

EBRD iskazala mogućnosti za intenziviranjem saradnje sa institucijama i privatnim sektorom u CG

Izvor: Mina Srijeda, 28.10.2020. 12:47
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Capri23auto)
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) stoji na raspolaganju za produbljivanje saradnje institucijama i privatnom sektoru u Crnoj Gori, imajući u vidu procijenjeni uticaj pandemije Covid-19 na njenu ekonomiju, saopštio je šef Kancelarije EBRD-a u Podgorici, Jaap Sprey.

On se sastao sa guvernerom Centralne banke (CBCG), Radojem Žugićem, koji je upoznao Spreya sa efektima mjera koje je CBCG sprovodila na planu očuvanja finansijske stabilnosti od početka Covid-19 pandemije, kao i mjera usmjerenih na jačanje funkcije CBCG u obezbjeđenju likvidnosti u slučaju potrebe sistema za brzim izvorima likvidnosti.

Žugić je upoznao sagovornika i sa podrškom likvidnosti najugroženijem dijelu stanovništva koji je ostao bez posla ili bio suočen sa smanjenjem zarada, uključujući i podršku u očuvanju likvidnosti pravnih lica, posebno u oblasti turizma i poljoprivrede.

Sprey je ukazao na snažan partnerski odnos koji EBRD razvija sa institucijama i privatnim sektorom u Crnoj Gori, kao i da EBRD stoji na raspolaganju za produbljivanje saradnje imajući u vidu procijenjeni uticaj pandemije Covid-19 na ekonomiju Crne Gore.


S tim u vezi, na sastanku je razgovarano o mogućnostima i potencijalnim modalitetima saradnje EBRD-a sa CBCG u oblasti implementacije dijela projekta Procjene kvaliteta aktive (AQR), implementacije instant plaćanja i digitalizacije procesa prinudne naplate, kao ključnih projekata CBCG planiranih za narednu godinu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.