NavMenu

Kineski Minth Automotive Europe zainteresovan za ulaganje u Kuli

Izvor: eKapija Srijeda, 28.10.2020. 09:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Yulia Grigoryeva/shutterstock)Ilustracija
Kineska kompanija Minth Automotive Europe zainteresovana je da investira u opštinu Кula, navedeno je na opštinskom sajtu. Sastanak sa predstavnicima kompanije održao je predsjednik opštine Кula Damjan Miljanić, a prisustvovali su i predstavnici Razvojne agencije Srbije i lokalne samouprave.

Кompanija se bavi proizvodnjom aluminijumskih djelova za automobile, a riječ je o renomiranoj kompaniji, svjetskog ugleda koja ima 55 fabrika u 10 različitih zemalja svijeta i 18.000 zaposlenih, dodaje se.

Miljanić je istakao da će opština Кula obezbijediti sve što eventualno nedostaje da bi se ova investicija realizovala i rekao da Кula infrastukturno ima sve što je potrebno. Кad je u pitanju radna snaga i kadrovski potencijal, Miljanić je rekao da opština Кula ima tradiciju industrijske proizvodnje, ali i savremene obrazovne ustanove koje mogu da obezbijede dovoljan broj zaposlenih.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Kompanije bi gradile na desetine zgrada i hotela na obali Tare

Kompanije Beppler&Partners, Stablo i Irenia Investments tražile su tokom javne rasprave o nacrtu Prostorno urbanističkog plana (PUP) Kolašin da se tim planskim dokumentom omogući izgradnja hidrotehničke infrastrukture i saobraćajnica za parcele na kojima žele da grade 14 depadans objekata na samoj obali Tare. Tačnije, traženo je da u plan gradske hidrotehničke infrastrukture bude uključeno vodosnabdijevanje, kako kažu,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.