NavMenu

Centralni trg u Gradišci u novom ruhu - Završetak radova predviđen za kraj novembra (FOTO)

Izvor: eKapija Srijeda, 28.10.2020. 09:00
Komentari
Podeli
(Foto: Grad Gradiška)
Izgradnja Centralnog gradskog trga u Gradišci počela je 22. septembra, a rok za završetak radova je 60 kalendarskih dana. Izvođač radova vrijednih više od 280.000 KM je zanatka radnja Zoki iz Gradiške.

- Predviđeno je popločanje dijela trga betonskim pločama, s obzirom na to da je dio ispred Kulturnog centra već popločan betonskim elementima, kao i uređenje staza prema Vidovdanskoj ulici - rekao je za eKapiju Radislav Matić iz Gradske uprave Gradiške.

Na centralnom dijelu trga, dodaje, izgradiće zelena ostrva na čijim krajevima će biti klupe za sjedenje.

- Na zelenom pojasu ispred robne kuće biće postavljeno "pametno drvo" oko kojeg će biti klupe za sjedenje. Na tom dijelu će se napraviti nove staze koje se prema Vidovdanskoj ulici završavaju novim stepenicama - kaže Matić.

Na preostalom prostoru, objašnjava, asfaltiraće se i urediti parkiralište.

- Centralni gradski trg je od velikog značaja za grad, jer će stanovnici Gradiške dobiti adekvatan prostor za okupljanje i održavanje kulturnih događaja i manifestacija - ističe Matić.

Gradiška je nekada imala pet gradskih trgova i Gradska uprava želi ponovo da ih izgradi, a jedan trg je već završen - Trg Čubrilovića u centru grada.

Fotogalerija
Gradski trg Gradiška
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.