NavMenu

Nielsen od sada mjeri Youtube TV kampanje

Izvor: Instore.rs Srijeda, 28.10.2020. 09:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / geralt)Ilustracija
Nielsen je najavio da će se YouTube streaming TV mjeriti rejtingom digitalnih oglasa i ukupnim rejtingom oglasa kako bi oni koji kupuju, i oni koji prodaju medijski prostor, bolje razumjeli i verifikovali publiku na aplikacijama YouTube i YouTube TV, na pametnim, odnosno, povezanim TV prijemnicima (Connected TV)

Ova najava proširuje Nielsenove mogućnosti mjerenja YouTube-a mimo kompjuetra i mobilnih uređaja i nadovezuje se na Nielsen-ov prošireni paket proizvoda Advanced TV koji takođe uključuje TV mjerenja koja je moguće adresirati.

Prva faza mjerenja biće realizovana do sredine 2021. godine, počevši od YouTube TV-a i proširiće se na aplikaciju YouTube na povezanim tv prijemnicima u SAD-u.

Prema nedavno obajvljenom Nielsenovom izvještaju Beyond Streaming, YouTube je činio 20% cjelokupne upotrebe streaminga u SAD-u. Ovim proširenjem pokrivenosti, Nielsen donosi neviđenu transparentnost vodećem servisu za streaming koji podržava oglase, dajući marketarima veće povjerenje u ulaganja koju čine i sposobnost da bolje mjere uspjeh svojih kampanja na različitim platformama.


Preko 100 miliiona ljudi u SAD-u svakog mjeseca gleda YouTube i YouTube TV na povezanim tv uređajima. Oglašivači traže da nezavisni partneri za mjerenje gledanosti, poput Nielsena, pruže cjelovit prikaz publike YouTube-a i YouTube TV-a, kako bi razumjeli opseg publike koju mogu targetirati kroz CTV kampanje, kaže Debbie Weinstein, potpredsednica globalnih rješenja pri YouTube-u, prenosi Media Marketing.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.