NavMenu

Crnogorska kuhinja predstavljena na festivalu Food Planet u Novom Sadu

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 26.10.2020. 15:33
Komentari
Podeli
(Foto: Nacionalna turistička organizacija Crne Gore)
Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Ambasada Crne Gore u Srbiji učestvovali su na četvrtom festivalu nacionalnih kuhinja Food Planet koji je održan od 10. do 20. oktobra u Novom Sadu.

Posjetioci festivala su imali priliku da se na crnogorskom štandu upoznaju sa dijelom gastronomske ponude destinacije kroz degustaciju tradicionalne crnogorske hrane i pića. Među kulinarskim specijalitetima na štandu bili su kačamak, priganice, sir, med, njeguški pršut i drugo, a trpezu su obogatila i crnogorska vina kompanije 13. jul Plantaže i durmitorska izvorska voda Diva.

Predstavljanju crnogorske turističke ponude na festivalu Food Planet u Novom Sadu prisustvovao je Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević koji je pozdravio prisutne, a nakon toga publici se obratio pjesnik Ljubiša Vojinović, kao i predstavnik Udruženja Crnogoraca Novog Sada Stanko Popović.

(Foto: Nacionalna turistička organizacija Crne Gore)
Nakon pozdravnih govora, upriličen je i bogat kulturno umjetnički program, a nastupali su pjevačka grupa KUD Svetozar Marković iz Novog Sada koja je predstavila crnogorski folklor, prvakinja u recitovanju Milica Radović sa Cetinja koja je recitovala crnogorsku poeziju, a potom i Filip Đukanović koji je za publiku izveo nekoliko pjesama poznatog crnogorskog kantautora Miladina Šobića.

Međunarodni festival nacionalnih kuhinja Food Planet ima za cilj predstavljanje jedinstvenog spektra gastro iskustava, hrane i pića iz cijelog svijeta, a svoju kuhinju, kulturu i tradiciju, pored Crne Gore, predstavile su i Danska, Srbija, Finska, Izrael, Indija, Meksiko, Italija, Indonezija i Jermenija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.