NavMenu

Izgradnja hotela Lido na Velikoj plaži u Ulcinju na čekanju zbog pandemije koronavirusa

Izvor: Vijesti Ponedjeljak, 26.10.2020. 13:57
Komentari
Podeli
(Foto: Media Biro)
Kompanija Karisma, zbog pandemije koronavirusa, privremeno je obustavila pregovore sa firmom Capital estate o mogućoj izgradnji novog hotela Lido na Velikoj plaži, saopšteno je Vijestima u kompaniji koja gazduje hotelskim kompleksom Holliday Village Montenegro na Velikoj plaži.

Hotelski kompleks se graniči sa zemljištem na kojem je nekada bio hotel Lido, koje je u vlasništvu Capital estate.

- S obzirom na sva dešavanja i nove okolnosti izazvane pandemijom virusa kovid-19, pregovore oko projekta privremeno smo obustavili. Razlog takvoj odluci je prioritet realizacije svih naših projekata koji su u fazi izgradnje, a sve naše kapacitete usmjerili smo na što bržu realizaciju upravo tih projekata - odgovorili su iz Karisme na pitanje Vijesti.

Direktor kompanije za Istočnu Evropu Nemanja Kostić kazao je "da odluka svakako nije trajna, da je optimista po pitanju stabilizacije i da vjeruje da će se uskoro naći rješenje kako bismo se vratili redovnim aktivnostima i radili i živjeli u normalnim uslovima".

- Pandemija je, na našu veliki žalost, odnijela mnogo života i nanijela ogromnu ekonomsku štetu. Vjerujemo da će, kada za to budu stvoreni uslovi, baš razvoj i ulaganje u nove projekte, biti ključni u sanaciji štete izazvane pandemijom - naveo je Kostić u odgovoru.

Capital estate je u oktobru 2006. godine na međunarodnom tenderu kupio hotel Grand Lido za tada rekordnih 10,8 mil EUR, a vlasnici su se obavezali da u izgradnju novog hotela investiraju dodatnih 38 miliona. Objekat je srušen nakon kupovine, a firma je početkom 2012. godine, uprkos upozorenjima iz Vlade i imperativnim odredbama iz ugovora, konačno odustala od gradnje novog hotela na Velikoj plaži zbog navodnog zagađenja obližnje Port Milene. Pošto je za rješenje tog problema bilo neophodno nekoliko godina, Capital estate je planirana sredstva preusmjerio u Budvu gdje je u Bečićima sagradio hotel sa pet zvjezdica.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.