Izvor: Mina | Ponedjeljak, 26.10.2020.| 13:12
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Festival sira Zlatna kriška 29. i 30. oktobra u Podgorici

Ilustracija (Foto: Yeko Photo Studio/shutterstock.com)
Klaster Probaj domaće organizovaće u četvrtak i petak (29. i 30. oktobra) na Trgu nezavisnosti Festival sira Zlatna kriška. Festival će, kako su saopštili organizatori, okupiti proizvođače sira iz cijele Crne Gore.

- Cilj nam je da pokažemo raznovrsnost i bogatstvo ponude, kao i autentične načine izrade sireva u različitim krajevima Crne Gore - navodi se u saopštenju.

Posjetioci će moći da degustiraju i kupe sireve proizvođača od sjevera do juga i uspostave direktne kontakte sa proizvođačima.

- Na ovaj način, Klaster Probaj domaće, koji je do sada organizovao različite projekte usmjerene na afirmaciju poljoprivrednih proizvođača, njihovih proizvoda i ruralnog područja u cjelini, još jednom će predstaviti i promovisati autohtone i tradicionalne poljoprivredne proizvode koji dolaze direktno sa imanja domaćih farmera, kao i ponudu uspješnih sirara koje svoje proizvode plasiraju i u trgovinama - navodi se u saopštenju.

Festival će se oba dana održavati od 10 do 16 sati.

Festival se organizuje u okviru programa Ministarstva poljoprivrede za finansiranje projekata nevladinih organizacija u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, pod nazivom Podrška afirmaciji poljoprivrednih proizvoda na domaćem tržištu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.