NavMenu

Facebook pokreće aplikaciju za upoznavanje u 32 evropske zemlje

Izvor: Radio 021 Nedjelja, 25.10.2020. 10:33
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Edar)
Facebook Inc objavio je da pokreće svoj servis za upoznavanje u 32 evropske zemlje, nakon što je ranije predstavljanje odloženo zbog regulatornih briga.

Kompanija je u februaru odložila pokretanje Facebook Dating u Evropi, zbog zabrinutosti koju je izrazila irska komisija za zaštitu podataka (DPC), glavni regulator u Evropskoj uniji za neke od najvećih tehnoloških kompanija u svijetu, uključujući i Facebook.

DPC je takođe izrazio veliku zabrinutost jer je dobio kratko obavještenje prije pokretanja koje je planirano za 13. februar. Vijest je objavljena 3. februara. Takođe je rečeno da DPC nije dostavljena dokumentacija povodom procjene uticaja zaštite podataka i procesa donošenja odluka od strane Facebooka.

DPC je rekao u četvrtak da će nastaviti da nadzire servis za upoznavanje kad se pojavi širom Evropske unije ove nedjelje, dodavši da je Facebook ustupio detalje promjena koje su bile problematične regulatornoj komisiji.

- Facebook je pružio detaljna objašnjenja o obrađivanju ličnih podataka u kontekstu servisa za upoznavanje - rekao je Grejem Dojl, zamjenik poverenika DPC.

Facebook Dating, stranica posvećena upoznavanju unutar Facebook aplikacije, predstavljena je u SAD u septembru prošle godine. Trenutno je dostupna u 20 drugih zemalja.


U blog postu u srijedu, Kejt Orset, voditeljka projekta, rekla je da korisnici mogu da biraju da li će napraviti profil za upoznavanje i da ga mogu obrisati u bilo koje vrijeme, a da istovremeno ne obrišu svoj Facebook profil.

Ime i godine će biti uzeti sa Facebook profila korisnika, pa se ne mogu uređivati na servisu za upoznavanje, rekla je Orset, dodavši da prezimena korisnika neće biti prikazivana i da korisnici mogu da biraju da li će dijeliti na svojim profilima neke druge privatne informacije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.