NavMenu

U Podgorici još jedna javna punionica za električne automobile

Izvor: eKapija Petak, 23.10.2020. 13:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)Ilustracija
Javna punionica za električne automobile u Ulici Vuka Karadžića danas je predata na upotrebu građanima i posjetiocima Podgorice, saopšteno je iz PG Biora.

Kako je navedeno, to je peto po redu javno parkiralište u Podgorci sa dostupnom instalacijom ovog tipa koja pruža mogućnost svim korisnicima električnih automobila da koriste punionicu, a u prvoj godini punjenje e-automobila biće besplatno.

- Ovaj projekat je realizovan po osnovu ugovora o donaciji sa firmom Venntour (Tesla Club Montenegro) koji su obezbijedili punjač za vozila na električni pogon - navodi se u saopštenju.

Iz Glavnog grada podsjećaju da je Podgorica prošle godine dobila prvu punionicu za električne automobile koja je postavljena na uglu Vučedolske i Njegoševe ulice, kroz partnerstvo UNDP-a, MORT-a i Glavnog grada, a nakon toga i duplu punionicu u etažnoj garaži iza zgrade Maša.

- Na ovaj način Glavni grad je nastavio da razvija koncept pametnog grada, svjestan da je upotreba električnih vozila poželjna imajući u vidu da oni nude brojne prednosti - manje zagađenje, smanjenje emisije CO2, smanjenje nivoa buke, povećanje energetske efikasnosti i nezavisnost od fosilnih goriva - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Energija, Industrija

Green Grow Energy na Logističko distributivnom centru kompanije Voli gradi najveću solarnu elektranu na krovu u CG

Green Grow Energy gradi na krovu Logističko distributivnog centra (LDC) kompanije Voli u Podgorici najveću solarnu elektranu na krovu u Crnoj Gori. Ova kompanija pobijedila je na tenderu koji je Voli raspisao ranije. Kako je objavljeno na sajtu kompanije Green Grow energy, solarna elektrana Voli je dobila sve potrebne saglasnosti i dozvole i nalazi se u fazi realizacije. - Sa ukupno ugrađenih 4.100 solarnih panela i 20 invertora, ukupne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.