NavMenu

Raspisan tender za kontrolu privatizacije HTP Boka i ulcinjskih hotela Lido, Galeb i Mediteran

Izvor: eKapija Utorak, 20.10.2020. 15:09
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: PureSolution/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo održivog razvoja i tuzrizma rapisalo je tender za izbor kontrolora za praćenje realizacije privatizacionih ugovora iz oblasti turizma.

Kako se može vidjeti, kontrola se odnosi na ugovor o privatizaciji akcijskog kapitala društva HTP Boka ad Herceg Novi - Vektra, zatim na ugovore o kupoprodaji hotela Grand Lido i Apartmani Lido, hotela Galeb i hotela Mediteran u Ulcinju.

Procijenjena vrijednost predmeta javne nabavke za vrijeme trajanja okvirnog sporazuma iznosi 57.851,24 EUR, dok procijenjena vrijednost prvog ugovora o javnoj nabavci kao cjelina iznosi 28.925,62 EUR.

Ponude se predaju radnim danima od 7 do 15 sati, zaključno sa 19. novembrom 2020.godine do 9 sati.

Njihovo javno otvaranje održaće se istog dana u 10 čaosva.

- U okviru procesa vlasničke transformacije i u namjeri valorizacije privrednih potencijala, Vlada Crne Gore je, u proteklom periodu, zaključila više ugovora o prodaji većinskog vlasništva hotelsko-turističkih preduzeća; prodaji imovine namijenjene turističkoj djelatnosti; davanju u dugoročni zakup zemljišta; kao i ugovore koji su zaključeni u stečajnom postupku - navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Ugovor o kupoprodaji hotela Galeb u Ulcinju potpisan je 5. septembra 2006. godine, a period traženja kontrole je 2020. godina. Ugovor za hotel Mediteran potpisan je 25. jula 2005. godine, a period traženja kontrole takođe je 2020. godina.

Prethodni izvršilac je za sve ugovore, osim za ugovor o prodaji 59,4516 % akcijskog kapitala društva HTP Boka ad Herceg Novi - Vektra Montenegro doo i za ugovor o kupoprodaji hotela Grand Lido i Apartmani Lido iz Ulcinja obuhvatio period kontrole od godine potpisivanja ugovora, zaključno sa 2019. godinom.


- Od izabranog ponuđača zahtijevaće se ponovno vršenje kontrole za pojedina pitanja za sve ugovore koji su predmet kontrole, u slučaju potrebe vraćanja na prethodni period tj. period od raspisivanja tendera za privatizaciju i u zavisnosti od eventualnih aneksa ugovora, što podrazumijeva da se izabrani ponuđač, neće oslanjati na izvršenu kontrolu od strane usluga izvršioca po prethodnom tenderu - navodi se u dokumentaciju.

Rok izvršenja ugovora je 12 mjeseci od dana zaključivanja ugovora.

Detalje tendera možete vidjeti OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Ellena group želi oporavak Boke i otvaranje hotela Plaža

Kompanija Ellena group iz Herceg Novog, koja je početkom aprila postala vlasnik 33% akcija u Vektra Boki, uputila je zahtjev stečajnom sudiji u Vektri Montenego (koja ima 59% akcija u Vektra Boki) Draganu Vukčeviću i stečajnom upravniku Radojici Grbi za sazivanje vanredne Skupštine akcionara "Vektra Boke". To je "Vijestima" kazao vlasnik Ellena group Danilo Matijašević. Teme vanredne Skupštine akcionara bile bi imenovanje novog upravnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.