Izvor: Mina | Nedjelja, 18.10.2020.| 22:09
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U hotelu Lighthouse u Igalu zadovoljni brojem noćenja - Neće biti zatvaranja do Nove godine, u planu i rekonstrukcija

Ilustracija (Foto: Rosli Othman/shutterstock.com)
Predstavnici hotela Lighthouse u Igalu saopštili su da su zadovoljni sa ostvarenih oko deset hiljada noćenja ove sezone i dodali da hotel do Nove godine neće zatvarati i pored izostanka rezervacija.

Nakon prvog talasa epidemije, u kojem je kompanija ustupila objekat kao karantin, prve posjete krenule su u julu, nešto intenzivnije u avgustu, a najveću posjetu bilježili su tokom septembra, prenosi Radio Jadran.

Kad je riječ o strukturi, najviše gostiju je bilo iz Bosne i Hercegovine (BiH) i iz Crne Gore.

Direktor marketinga, Jovan Mićunović, saopštio je da je to za neko normalno poslovanje katastrofalan rezultat, ali da je u ovim uslovima iznad crnogorskog prosjeka, pa su u hotelu zadovoljni sa ostvarenih oko deset hiljada noćenja.

- Zbog relaksiranijih uslova prelaska granice, gosti iz BiH u jednom trenutku činili su preko 50% ukupne posjete - precizirao je Mićunović.

Hotel do Nove godine, ipak, neće zatvarati. Menadžment planira manji investicioni "zahvat", kojim će biti dotjerani balkoni.

- Na taj način počećemo pripreme u znatno manjem obimu i intenzitetu za narednu sezonu, koja, kakva god da bude bila, biće bolja od ove - smatra Mićunović.

Iduća sezona, kako je ocijenio, biće loša, ali za hotel Lighthouse možda i ne toliko, s obzirom da najviše zavise od gostiju iz Srbije i BiH.

- Mi imamo partnere sa kojima sarađujemo skoro deset godina i ako epidemiološka situacija odnosno procedura oko prelaska granice bude povoljna, bez skupih testova, možemo očekivati da ćemo imati dosta dobru, ne idealnu sezonu, ali bolju nego ove godine - naveo je Mićunović.

Pod znakom pitanja je i tradicionalni doček Nove godine u Gradskoj kafani, za turiste koji su dolazili iz Bugarske i koji će ove godine najvjerovatnije zbog pandemije odustati.

- Nije još otkazan aranžman, ali je pod znakom pitanja, jer bi u suprotnom već u avgustu rezervisali i uplatili avanse. Najave za zimski period jesu loše, ali i pored toga, radićemo. Grupa trenutno nemamo, osim individualnih gostiju, koji prenoće noć ili dvije. Radićemo sa minimalnom radnom snagom, tako i da zatvorimo ne bismo mnogo uštedjeli. Da pravimo neke 'rezove' i otpuštamo ljude nije rješenje, jer opet za pola godine može krenuti kakav takav posao - kazao je Mićunović.

Sa druge strane, problem bi, kako smatra, naredne godine mogli imati hotelski objekti koji posluju sa zapadno-evropskim tržištem.

- Ne vjerujem da će se tu išta riješiti u korist Crne Gore, nijesmo još dio Evropske unije (EU) niti osiguravajuće kuće daju preporuke da se ovđe ide. Mislim da su to ključni problemi i bez obzira na otvorenost granica, nećemo osjetiti nikakve benefite sa tih tržišta, kao ni ove godine - zaključio je Mićunović.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.