Izvor: eKapija | Nedjelja, 18.10.2020.| 22:04
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Za potrebe eksproprijacije za izgradnju zajedničkih graničnih prelaza sa Srbijom i BiH opredijeljeno 247.884 EUR

(Foto: Evgeny Bakharev/shutterstock.com)
Vlada Crne Gore dala je saglasnost za korišćenje sredstva tekuće budžetske rezerve u ukupnom iznosu od 247.884 EUR za potrebe eksproprijacije, u vezi izgradnje zajedničkog graničnog prelaza Vraćenovići i graničnog prelaza Ranče, saopšteno je iz vladine službe za odnose sa javnošću.

Kako se navodi u obrazloženju odluke, Ministarstvo unutrašnjih poslova je, Akcionim planom za sprovođenje Šengenskog akcionog plana za 2020. godinu, koji je usvojila Vlada Crne Gore, planiralo izgradnju savremenog zajedničkog graničnog prelaza Vraćenovići - Deleuša, u Vraćenovićima, na putnom pravcu Nikšić - Bileća i izgradnju novog graničnog prelaza Ranče - granica sa Srbijom, na putnom pravcu Pljevlja – Prijepolje.

- Realizacija ovih projekata planirana je iz sredstava dobijenih u okviru Programa podrške EU kroz sektorsku budžetsku podršku za unapređenje sistema integrisanog upravljanja granicom. Cilj ovih projekata je unapređenje i modernizacija granične infrastrukture i opremljenosti, kao i efikasnosti Sektora granične policije i Uprave carina, u skladu sa standardima EU u oblasti granične kontrole.

Na ZGP Vraćenovići radovi su u završnoj fazi, dok je za GP Ranče je ugovorena izgradnja i radovi su otpočeli.

- Vlada Crne Gore je na sjednici od 12. marta 2020. godine donijela odluku o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju nepokretnosti za izgradnju ZGP Vraćenovići. Procjenu vrijednosti nekretnina uradila je komisija Uprave za nekretnine i ona iznosi 58.632 EUR - navodi se u saopštenju.

Na sjednici od 18. juna 2020. godine, Vlada je donijela odluku o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju nepokretnosti za izgradnju GP Ranče. Procjenu vrijednosti nekretnina uradila je komisija Uprave za nekretnine i ona iznosi 189.252 EUR.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.