Izvor: eKapija | Petak, 16.10.2020.| 14:25
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Radna zona Jugbogdanovac u Merošini priprema se za nove investitore - Osim poslovnih objekata moguća gradnja i bazena, hotela, ritejl parkova...

Nacrt plana (Foto: Opština Merošina/ JP Zavod za urbanizam Niš)
U Merošini je nedavno završen ponovljeni javni uvid u plan detaljne regulacije radne zobe Jugbogdanovac. Planom je obuhvaćena površina ov 22 ha, a područje je podijeljeno na dvije prostorne cjeline, u okviru kojih je predviđena gradnja proizvodnih, poslovnih, ali i trgovinskih i sportsko-turističkih sadržaja.

Prema faktičkom stanju izgrađenosti, predviđenoj koncepciji uređenja i pravcu pružanja dominantnog saobraćajnog pravca, područje plana podijeljeno je na dvije prostorne cjeline.

Prostorna cjelina A obuhvata dio od dominantne saobraćajnice do južne granice plana u okviru nje planirano je pet zasebnih zona:

Zona 1 - Zona izgradnje proizvodnih i skladišnih objekata
Zona 2 - Zona izgradnje poslovno-komercijalnih sadržaja - ritejl parkova, hipermarketa i šoping molova
Zona 3 - Zona izgradnje poslovnih objekata
Zona 4 - Zona mješovite gradnje poslovnih/stambeno-poslovnih objekata
Zona 5 - Zona izgradnje stambeno-poslovnih objekata

Prostorna cjelina B je područje neopterećeno postojećom izgradnjom i posjeduje potencijale za smještaj poslovnoh, sportsko-rekreativnih i ugostiteljskih kapaciteta. Podijeljena je na dvije zasebne zone.

Zona 6 - Zona izgradnje sportsko-rekreativno-turističkih sadržaja. Planskim mjerama obezbijediće se uslovi za izgradnju i uređenje sportsko-rekreativnih sadržaja u vidu otvorenih ili zatvorenih vodenih površina, terena za male sportove sa trim stazama, tribinama i pratećim prostorom za komercijalne funkcije.

Zona 7 - Zona izgradnje poslovno-trgovinsko-ugostiteljskih sadržaja. Ova zona obuhvata nove poslovne, ugostiteljske i hotelijerske sadržaje, u vidu motela, hotela, restorana, kafea, manjih prodavnica i pratećih servisa.

Obrađivač plana je JP Zavod za urbanizam Niš.

I. M.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.