Izvor: eKapija | Petak, 16.10.2020.| 10:55
Izdvojite članak Odštampajte vijest

DB Schenker proširuje električni vozni park sa 36 novih FUSO eCanter kamiona

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Petinov Sergey Mihilovich/shutterstock.com)
Međunarodni pružalac logističkih usluga DB Schenker i FUSO, brend Daimler Trucks, šire svoje partnerstvo na polju e-mobilnosti. U narednim mjesecima DB Schenker će u jedanaest evropskih zemalja koristiti 36 dodatnih FUSO eCanter vozila.

Vodeći evropski dobavljač u kopnenom transportu na taj način jača svoju strategiju održivosti i dalje proširuje upotrebu električnih vozila u svojim voznim parkovima. DB Schenker već koristi FUSO eCanter u Berlinu od 2018. godine. Od 2019. kompanija je počela da koristi nova vozila u Parizu, Frankfurtu i području Študgarta.

- DB Schenker je pionir za inovacije u logistici, a sada postajemo vodeći pružalac usluga "zelene logistike". Fokusirani smo na održivost, od prve do poslednje milje - rekla je Cyrille Bonjean, rukovodilac evropskog kopnenog transporta u DB Schenker. - Logistika bez emisija u gradovima već je danas moguća, kao što demonstriramo širom Evrope zajedno s FUSO-om i novim eCanterom. Ponosni smo što smo uspjeli da osiguramo da se značajan dio proizvodnje eCantera ove godine odvija za nas. Šta to znači za naše kupce: oni i dalje dobijaju istu uslugu, ali sa nula emisija štetnih gasova.

- Veoma smo srećni što smo podigli naše partnerstvo s DB Schenker na viši nivo sa dodatnih 36 lokalnih FUSO eCanter kamiona bez zagađenja. Zajedno činimo dalje korake u elektrifikaciji urbane logistike, doprinoseći smanjenju buke i zagađenja vazduha u većim gradovima u jedanaest evropskih zemalja. Ova najava predstavlja najveći ugovor u voznom parku eCanter-a do sada i želio bih da zahvalim DB Schenkeru na kontinuiranom povjerenju u FUSO u našoj zajedničkoj misiji prema transportu koji je neutralan - naglašava Hartmut Schick, predsjednik i izvršni direktor Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC) i šef Daimler Trucks Asia (DTA).
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.