NavMenu

Podgorica Millenium Run od 20. do 22. novembra

Izvor: eKapija Petak, 16.10.2020. 10:58
Komentari
Podeli
(Foto: podgorica.me)
Podgorica će od 20. do 22. novembra biti domaćin nove sportske manifestacije pod nazivom Podgorica Millenium Run. Događaj čiji je pokrovitelj Glavni grad i Sekretarijat za kulturu i sport biće organizovan u saradnji sa Multisport akademijom Majer.

Sve staze su osmišljene na način da prolaze kroz najinteresantnije djelove grada, a takmičari će trčati centrom grada, kroz Masline, Zlaticu, Zagorič, dio grada preko Morače, ali i kroz Staru Varoš.

- Kao što samo ime govori centralno mjesto svih dešavanja je most Milenijum, simbol grada. Tu je start i cilj manifestacije. Brendiranje startne i ciljne zone, zone za takmičare, publiku, VIP zvanice, ali i novinare će biti organizovano na i oko mosta kako bi svi mogli doživjeti ovu manifestaciju na pravi način - ističe Igor Majer, direktor Podgorica Millenium Run.

On je naglasio da će mjesto registracije takmičara, mini sajma, ceremonije otvaranja manifestacije biti u hotelu Hilton u petak, 20. novembra. Za subotu je planirana velika dječija humanitarna trka koja se organizuje u saradnji sa fondacijom Budi human, a 22. novembra trka vatrogasaca iz svih crnogorskih gradova, kao i trke na 5, 10, 21 i 42 kilometra.

Za sada je prijavljeno više od 200 takmičara, a najavljen je dolazak i više od 500 takmičara iz regiona koji zbog trenutne situacije prouzrokovane korona virusom nisu u prilici da sa sigurnošću planiraju putovanje. Interesantno je da prvi put u Crnoj Gori na ovakvoj manifestaciji primjenjujemo najsavremeniji sistem elektronske registracije po ugledu na najveće svjetske maratone.

Ono na šta organizatori ne mogu da utiču je složena epidemiološka situacija u Crnoj Gori i regionu, odakle stižu rekreativci koji su prepoznati kao ciljna grupa ove manifestacije.

- Svjesni smo činjenice da se većina masovnih sportskih događaja ove godine u svijetu i regionu odložila za 2021. godinu. Kada smo počinjali sa pripremom manifestacije, 22. novembar nam se činio dovoljno daleko da se situacija sa korona virusom stabilizuje, ali smo i u planiranju odredili datum 22. oktobar kao krajnji rok za odluku da li će se manifestacija organizovati ili odložiti za narednu godinu. Po tom pitanju smo u saradnji sa Glavnim gradom bili otvoreni i prema takmičarima i prema sponzorima. Trenutna situacija u Crnoj Gori je komplikovana i odluka koja bude donijeta će biti donesena isključivo uzimajući u obzir i interes zdravlja građana i sportista. Ako ne budemo mogli obezbijediti siguran poligon za takmičare, volontere i organizatore, manifestacija će biti odložena za 21. novembar 2021. godine - objašnjavaju organizatori manifestacije.

Više informacija o trci, kao i mape staza možete pronaći na sajtu www.podgorica.run i na svim društvenim mrežama Podgorica Millenium Run-a.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.