NavMenu

Goldman Sachs zabilježio najbolji poslovni kvartal u deceniji

Izvor: Tanjug Srijeda, 14.10.2020. 17:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: vovan/shutterstock.com)Ilustracija
Američka bankarsko-investiciona grupa Goldman Saks (Glodman Sachs) objavila je najbolje poslovne rezultate za treći kvartal u poslednjih deset godina, nadmašivši prognoze analitičara u segmentu trgovanja obveznicama i upravljanja imovinom.

Kompanija je ostvarila 3,62 mlrd USD dobiti ili rekordnih 9,68 USD po akciji, što daleko premašuje procjene ekonomista od 5,57 USD po akciji, koliko su predviđali ekonomisti u anketi finansijske agencije Refinitiv, prenosi CNBC.

Ukupni prihodi kompanije su skočili za 30%, na 10,78 mlrd USD, što je takođe za više od milijardu dolara iznad prognoza, čemu su najviše doprinijeli sektori trgovine i upravljanje imovinom.

Akcije Goldman Saksa su na trgovanju prije zvaničnog otvaranja Vol Strita ojačale za 2,2%.

Sektor trgovine hartijama od vrijednosti ostvario je 4,55 mlrd USD prihoda, što je porast od 29% u odnosu na godinu ranije. Na to je uticao rezultat zabilježen u trgovanju obveznicama od 2,5 mlrd USD, gotovo za pola milijarde dolara veći nego što su očekivali analitičari u anketi FaktSeta.

Prihod od trgovanja akcijama od 2,05 mlrd USD u osnovi se poklapao sa očekivanjima.

Sektor za upravljanje imovinom ostvario je prihod od 2,77 mlrd USD, što je za 71% više nego godinu prije, i za gotovo 900 mil USD više od procjene FaktSeta od 1,91 mlrd USD, prenosi CNBC.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije, Turizam, sport, kultura

Boravišna taksa biće veća, više novca će dobiti NTO

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera formiralo je radnu grupu za izradu nacrta izmjena i dopuna Zakona o boravišnoj taksi, kojim će se povećati iznos ove naknade koja ulazi u cijenu smještaja za turiste i na novi način definisati raspodjela tog prihoda između opštinskih turističkih organizacije, Nacionalne turističke organizacije i opštinskih i državnog budžeta. To je saopšteno iz ovog resora na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.