NavMenu

Rekonstrukcija sportskog poda hale Pionir povjerena beogradskoj firmi Musculus

Izvor: Promo Četvrtak, 15.10.2020. 10:30
Komentari
Podeli
(Foto: Torsak Thammachote/shutterstock.com)
Otvorena još davne 1973. godine Hala Pionir bila je i ostala simbol i mjesto susreta vječitih rivala, ali i najvećih evropskih timova koje je dočekala sigurno nezapamćena atmosfera. Neki ovu halu još nazivaju i hramom košarke, a nakon rekonstrukcije zasijala je u novom svjetlu i opravdala očekivanja koja su pred nju stavljena kada je cijela ova priča i počela.

Dvorana je 2016. godine promijenila ime i sada nosi naziv velikog igrača, a kasnije i trenera, velikana jugoslovenske i srpske košarke Aleksandra Nikolića. Površina hale je 16.000 m2, a ako govorimo o sportskom borilištu sportski pod se prostire na nevjerovatnih 2.500 m2.

Rekonstrukciju sportskog poda, kao i svu sportsku opremu, radila je firma Musculus iz Beograda sa iskustvom i tradicijom preko 30 godina.

- Drago nam je da posle toliko godina iskustva ukazana čast da odratimo cjelokupno opremanje dvorane Pionir, iza nas stoje reference koje to i dokazuju Beogradska Arena, Hala Čair - NIŠ, SC Sumice, Univerzitetski centar u Crnoj Gori, dvorana u Višegradu i druge, a u kojima je postavljen isti sportski parket kao i u dvorani Pionir - kaže Mateja Matejić iz firme Musculus.

Dvorana Alekandar Nikolić može se pohvaliti najmodernijim sportskim parketom danskog proizvođača JUNCKERS koji se nalazi i u hali Ciudad Deportiva gdje svoje utakmice igra Real Madrid, na kome je igrano FIBA evropsko prvenstvo, FIBA svjetsko prvenstvo, Olimpijske igre, kao i u mnoštvo hala koledž timova u Americi koje posjeduju baš ovaj sportski pod.

Parket od punog drveta debljine 22 mm koji je postavljen na elastičnu podkonstrukciju, ima sertifikate FIBA - International Basketball Federation, IHF – International Handball Federation, BWF – Bandminton World Federation, WSF – World Squash Federation, kao i EN standarde.

- Kada sportski pod ispunjava sve navedene sertifikate i standarde on time garantuje kvalitet, dugotrajnost i sigurnost, kako za klubove tako i igrače koji na njemu provode najviše vremena. Ono sto je možda zanimljivo, a ne vidi se, ispod samog parketa tačnije izmedju podkonstrukcije je provučena sva instalacija, kablovi, izolacija sto je znatno olakšalo posao i vizuelno skriva instalacione kablove ispod parketa - navodi Mateja Matejić.


Osim parketa, dvorana Aleksandar Nikolić dobila je i nove tjeleskopske tribine koje za potrebe utakmica mogu dodatno prosiriti kapacitete hale, najsavremeniji koševevi po FIBA LVL1 standardu, preko 10.000 ugradnih stolica, preklopnih kao i VIP stolica, kojih je isporučeno i ugrađeno i najsavremenijeg sportskog semafora Bodet.

- Osim postavljanja parketa drago mi je što nas na tržištu prepoznaju i po kvalitetu usluga postavljanju sportke opreme kao sto su koševi, tribine, stolice, i školskoj opremi. Može se reći da je danas dvorana opremljena po najvišim evropskim pa i svjetskim standardim i glavni grad može da nastavi da se ponosi njome - zaključuje Mateja Matejić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Energija, Industrija

Potpisan ugovor o agregatu A8 za HE Perućica - Početkom juna kredit od 40 mil EUR i raspisivanje tendera

Izvršni direktori Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), Ivan Bulatović i Ivan Asanović, potpisali su danas u Podgorici Ugovor o izgradnji infrastrukture za priključenje agregata A8 u Hidroelektranu (HE) Perućica (snage 58.5 MW) na prenosni sistem. Kako je saopšteno na događaju povodom potpisivanja Ugovora, mašinska hala i razvodno postrojenje su izgrađeni za krajnju fazu izgradnje HE Perućica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.