Izvor: eKapija | Utorak, 13.10.2020.| 14:47
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Biznis zone velika poslovna mogućnost Podgorice - Do kraja godine biće predstavljen Program uređenja prostora za 2021.

(Foto: Pixabay.com/falco)
Biznis zone su velika poslovna mogućnost glavnog grada zbog čega lokalna samouprava na tome vrijedno radi, poručio je zamjenik gradonačelnika Podgorice Časlav Vešović na četvrtoj sjednici Savjeta za unapređenje poslovnog ambijenta na teritoriji glavnog grada.

Govoreći o planu infrastrukturnog razvoja, odnosno programu uređenja prostora Vešović je naglasio da je ambicija Glavnog grada kroz dalju komunikaciju sa privrednicima u najkraćem roku, a to je do kraja godine, pripremi Program uređenja prostora za 2021. godinu, kako bi mogli posvećeno raditi na komunalnom opremanju i realizaciji značajnih investicija u Podgorici već početkom sljedeće godine.

Vešović je naglasio i je da je Skupština Crne Gore tokom ljeta usvojila izmjene i dopune Zakona o planiranju prostora i gradnji objekata, te da su jedinice lokalne samouprave u obavezi da svoje lokalne propise prilagode novom zakonskom rješenju.

- Glavni grad je u tom smislu već pripremio izmjenu odluke za komunalno opremanje, polazeći od činjenice da u Poslovnom savjetu ima i značajan broj onih privrednika koji svoju djelatnost vezanu za gradnju i brojne investicije - istako je Vešović.

Četvrta sjednica Savjeta za unapređenje poslovnog ambijenta na teritoriji glavnog grada održana je danas u virtuelnoj formi u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom. Sjednicom je predsjedavao zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović, a razmatrano je osam tačaka dnevnog reda, saopšteno je iz PG Biroa.

Na sjednici koja je održana u virtuelnoj formi u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, predstavljen je i projekat "Senior kartica", zatim rezultati anketiranja privrednika, kao i odluka o naknadi za komunalno opremanje. Za sekretara Poslovnog savjeta imenovana je Nina Perunović.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.