NavMenu

Otvoren novi objekat u preduzeću Prva iskra u Bariču

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 12.10.2020. 16:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: konecny/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin otvorio je u ponedeljak novi "objekat T-4" u preduzeću Prva iskra namjenska a.d. u Bariču, kod Obrenovca, u kojem će se prerađivati "delaborisan eksploziv". Vulin je podsjetio da je tokom NATO agresije Prva iskra bila uništena.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, dodao je da je to preduzeće sada konkurentno bilo kojem takvom preduzeću u svijetu.

- Ovo naravno mnogo znači i Odbrambenoj industriji Srbije, zato što je ovo važna komponenta za Krušik i Slobodu, ali i za Vojsku Srbije - kazao je.

Govoreći o značaju novog pogona, direktor preduzeća Prva iskra namjenska a.d. Stanoje Biočanin, rekao je da će se u "objektu T-4" "obrađivati delaborisan eksploziv na bazi kompozicije heksogena i oktogena sa TNT".


- Cilj je da rasteretimo druge pogone koji su radili sa više rastvarača, da time povećamo bezbjednost i kapacitet, kao i da povećamo proizvodni asortiman, a time i izvozne mogućnosti ove kompanije - rekao je on.

Naveo je da će se tu prerađivati 1.500 kilograma "delaborisanog eksploziva", te će se dnevno dobiti 500 kilograma "eksploziva na bazi heksogena" i 500 kilograma "na bazi TNT", navodi se na sajtu ministarstva.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.