NavMenu

Boško Tomašević imenovan za generalnog direktora CBRE kancelarije za region Jugoistočne Evrope

Izvor: Promo Četvrtak, 08.10.2020. 16:58
Komentari
Podeli
Boško Tomašević (Foto: CBRE)Boško Tomašević
Kompanija CBRE, vodeći svjetski savjetnik za nekretnine, objavila je imenovanje Boška Tomaševića za generalnog direktora kancelarije CBRE-a u Jugoistočnoj Evropi (CBRE SEE), čiji mandat počinje 1. januara 2021. godine. Boško Tomašević će naslediti sadašnjeg generalnog direktora, Andrew Peirson-a, koji se povlači sa svoje funkcije i napušta CBRE u decembru 2020. godine.

Boško se pridružio CBRE-u 2018. godine, kada je CBRE Grupa osnovala novu regionalnu kancelariju u Beogradu, koja pruža čitav spektar savjetodavnih usluga za nekretnine, međunarodnim i domaćim klijentima u Jugoistočnoj Evropi. U ulozi rukovodioca savjetodavnih poslova i transakcija, pomogao je u širenju poslovanja CBRE SEE, u vodeću kompaniju za komercijalne nekretnine sa kancelarijama u Beogradu i Sofiji. Ranije je Boško bio na čelu Agencijskog tima JLL-a za region Jugoistočne Evrope punih šest godina, a Colliers International sedam godina pre toga.

- Imao sam sreću da radim sa Boškom dugi niz godina, i naš uspjeh u regionu bio je pravi timski napor. Kao bliski prijatelj i kolega, lično sam se obradovao što je baš Boško izabran za ovu ulogu i ne sumnjam da će nastaviti da razvija posao i povećava produktivnost svakog sektora. Izuzetno će mi nedostajati rad sa timom, a takođe sam vrlo zahvalan svim klijentima tokom godina koji su doprinijeli našem uspjehu - rekao je Andrew Peirson, Generalni direktor CBRE SEE.

- Oduševljen sam što imam priliku da vodim poslovanje naše kancelarije, i nadovežem se na veliki uspjeh i napredak koji smo postigli u proteklih nekoliko godina pod Andrew-ovim vođstvom. Imamo fantastičan tim u Beogradu i Sofiji, i nastavićemo da postižemo odlične rezultate za naše klijente i iskoristimo brojne mogućnosti za rast širom regiona - komentariše Boško Tomašević.

Andreas Ridder, Generalni direktor CBRE kancelarije za Centralnoistočnu Evropu, dodaje:

- Opsežno Boškovo iskustvo i znanje o tržištu Jugoistočne Evrope, zajedno sa odličnim liderskim vještinama, čine ga idealnim nasljednikom i uvjeren sam da će nastaviti našu ekspanziju u regionu. Želio bih da se zahvalim Andrew-u na njegovom značajnom doprinosu u vođenju našeg poslovanja tokom poslednjih nekoliko godina i želim mu sve najbolje za njegovu budućnost.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.