NavMenu

Kineska kompanija CRBC gradiće Fruškogorski koridor - Potpisan ugovor vrijedan 606 mil EUR za saobraćajnicu od Novog Sada do Rume

Izvor: eKapija Utorak, 06.10.2020. 16:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: gkuna/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada Srbije i kineska kompanija CRBC potpisali su u utorak Ugovor o izgradnji Fruškogorskog koridora, od Novog Sada do Rume, čija je ukupna vrijednost 606 mil EUR.

Ugovor su potpisali ministarka Zorana Mihajlović i direktor kompanije Džan Sjao Jen, a svečanosti su prisustvovali i predsjednik Aleksandar Vučić i ambasadorka Kine Čen Bo.

Podsjetimo, Vlada je sredinom septembra usvojila komercijalni ugovor za izgradnju Fruškogorskog koridora s kineskom kompanijom CRBC, vrijedan 606 mil EUR.


- Sve nadalje su tehničke stvari. Do kraja godine ćemo završiti projektno-tehničku dokumentaciju i vjerujem da ćemo do kraja sledeće godine konačno moći da počnemo radove na ovoj saobraćajnici - navela je ranije ministarka Zorana Mihajlović.

Saobraćajnica će se prostirati od Kaćke petlje na putu Novi Sad-Zrenjanin, a s autoputem E-75 će se ukrštati kod benzinske pumpe Minut. Koridor s novom saobraćajnicom dalje će voditi prema Dunavu, zatim preko Fruške gore do auto-puta Beograd–Zagreb. Brza saobraćajnica će na sremsku stranu preći preko novog mosta koji treba da se izgradi kod crkve na Tekijama, dalje će voditi prema Bukovcu preko tunela ispod Fruške gore. Tunel će ići prema petlji za Vrdnik, potom će nastaviti ka Rumi.

Kako je ranije najavljeno, izgradnja auto-puta Novi Sad-Ruma biće podijeljena u četiri faze. Prva je Ruma-ulaz u tunel kroz Frušku goru, druga je izgradnja tunela dugog 17 kilometara, treća faza je izgradnja izlaza iz tunela do petlje na Mišeluku i četvrta obilaznica oko Petrovaradina.

Fruškogorski koridor povezaće Koridor 10 i Koridor 4 i stvoriti najkraću vezu između Bosne i Rumunije. Najvažniji značaj koridora Novi Sad-Ruma s tunelom je taj što će se konačno riješiti ogroman problem prolaska teretnih vozila preko Fruške gore i kroz Irig, kuda prolazi jedna od najprometnijih saobraćajnica u Srbiji, s dnevnim prosjekom prolazaka od 10.000 do 12.000 vozila.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.