NavMenu

Raspisan tender za izradu logotipa REGAGEN - Za najbolje rješenje nagrada u iznosu od 3.500 EUR

Izvor: eKapija Utorak, 06.10.2020. 11:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Baranov E/shutterstock.com)Ilustracija
Regulatorna agencija za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti (REGAGEN) pozvala je sva zainteresovana fizička i pravna lica iz Crne Gore da uzmu učešće na konkursu za izradu idejno-grafičkog rješenja - logotipa agencije. Konkurs je anoniman i radovi se predaju pod šifrom.

Za najbolja konkursna rješenja dodijeliće se tri nagrade u vrijednosti od 3.500 EUR za prvu, 1.000 EUR za drugu i 500 EUR za treću nagradu.

- Cilj konkursa je izbor originalnog rješenja vizuelnog identiteta Regulatorne agencije za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti koja odražava posebnost i prepoznatljivost ove institucije u pogledu njenih nadležnosti u oblasti energetike i regulisanih komunalnih djelatnosti. Predloženi vizuelni identitet treba da omogući pozicioniranje REGAGEN kao nosioca javnih ovlašćenja ne samo u oblasti energetike već i regulisanih komunalnih djelatnosti - javno vodosnabdijevanje i upravljanje komunalnim otpadnim vodama - navodi se u javnom pozivu.

Kako je navedeno, novi logotip neophodna je jer sadašnji znak REGAGEN - sastavljen od 14 proporcionalno udaljenih krugova različitih veličina, postavljenih u obliku stilizovanog malog slova e, crvene boje - simbolizuje isključivo energetsku djelatnost koju ona reguliše.

- Dakle, ne radi se o cjelovitom vizuelnom identitetu REGAGEN s obzirom na to da ovakav znak ne oslikava misiju ove institucije u oblasti regulisanih komunalnih djelatnosti - stoji u dokumentaciji.

Cijeneći uz navedeno članstvo REGAGEN u evropskim i međunarodnim institucijama, predloženo rješenje vizuelnog identiteta treba da predstavlja estetsku poruku koja, kako kod domaće tako i međunarodne javnosti, omogućava stvaranje svijesti o REGAGEN kao o pouzdanom partneru i kredibilnom nosiocu javnih ovlaščenja.

- Logotip će biti korišćen na svim štampanim i elektronskim materijalima, sredstvima informisanja kao i drugim oblicima komunikacije u kojima je neophodno ukazati na vizuelni identitet REGAGEN. Treba da sadrži tipografiju, odnosno akronim Regulatorne agencije za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti – REGAGEN kao sastavni dio logotipa. Takođe, logotip treba da sadrži grafizam, odnosno znak/simbol koji će oslikavati vizuelni identitet REGAGEN - navodi se.

Konkurs je upućen svim zainteresovanim fizičkim i pravnim licima iz Crne Gore, uključujući grafičke dizajnere, dizajnere, vizuelne umjetnike, sa minimum završenim osnovnim studijama u oblasti umjetnosti i humanističkih nauka, koji su u poslednje 3 godine obavljali poslove u ovoj oblasti.

- Konkurs je otvoren od 2. oktobra 2020. godine do 30. novembra 2020. godine. Komisija koju imenuje Regulatorna agencija za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti razmotriće pristigla rješenja, a rezultat konkursa biće objavljen na sajtu REGAGEN i u dnevnim novinama Pobjeda najkasnije 31. decembra 2020. godine - piše u tenderu.
Neblagovremene i nepotpune ponude konkursnih rješenja neće se razmatrati.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije, Turizam, sport, kultura

Boravišna taksa biće veća, više novca će dobiti NTO

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera formiralo je radnu grupu za izradu nacrta izmjena i dopuna Zakona o boravišnoj taksi, kojim će se povećati iznos ove naknade koja ulazi u cijenu smještaja za turiste i na novi način definisati raspodjela tog prihoda između opštinskih turističkih organizacije, Nacionalne turističke organizacije i opštinskih i državnog budžeta. To je saopšteno iz ovog resora na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.