NavMenu

Elkos još čeka odobrenje parcele za gradnju stambeno-poslovnog centra u Rožajama - Kompanija planira da uloži 15 mil EUR

Izvor: Dan Ponedjeljak, 05.10.2020. 15:56
Komentari
Podeli
(Foto: Josue Isai Ramos Figueroa/unsplash)
Rožajska firma Elkos, čije je sjedište u Peći, više od godinu i po čeka da joj Vlada izda dozvolu kako bi na prostoru nekadašnjeg Gornjeg Ibra, realizovala projekat vrijedan preko 15.000.000 EUR. U predstavništvu Elkosa u Rožajama ističu da neće odustati od projekta koji bi za ovu opštinu bio od izuzetnog značaja.

- Prije više od 18 mjeseci obratili smo se Vladi, odnosno Savjetu za privatizaciju, lokalnoj upravi i odbornicima u Skupštini opštine, da nam se izda parcela od 1,9 hektara, kako bi na tom prostoru napravili stambeno poslovni centar u kojem bi posao dobilo više od stotinu radnika. Međutim, na odobrenje ovog vrijednog projekta jedinstvenog za opštinu Rožaje mi još čekamo - saopšteno je iz Elkosa u Rožajama.

Naglašavaju da projekat predviđa izgradnju velikog trgovačkog centra sa brojnim sadržajima, među kojima bi bila kuglana teretana, otvoreno-zatvoreni bazen, dva restorana kao i objekat sa oko 70 stambenih jedinica, koji bi budućim kupcima bio ponuđen za oko 600 eura po kvadratnom metru.

- Komisija predstavnika Katastra Crne Gore, koju su sačinjavali zaposleni u rožajskoj lokalnoj upravi, izvršila je procjenu pomenute parcele i utvrdila da ona vrijedi 1.129.000 EUR. Naša firma, naravno, nije našla računicu da po tolikoj cijeni plati zemljište na kojem će uložiti još oko 15.000.000 EUR i zaposliti stotinu radnika. Pitamo se da li je to ona priča koju lokalna vlast redovno potencira da će buduće investitore osloboditi brojnih obaveza a sve u cilju otvaranja novih radnih mjesta - zapitali su u Elkosu koji posluje u Rožajama kroz supermarket u kojem zapošljavaju oko 50 radnika.

Ističu da na postojećem prostoru, ukoliko dobiju povoljnije uslove za investiranje na prostoru GIR-a, planiraju da otvore fabriku tekstila i fabriku za proizvodnju voćnog jogurta. Smatraju da za svoje proizvode već imaju obezbijeđeno tržište, kako u Crnoj Gori, tako i na teritoriji Kosova i u Albaniji.

- Uvjereni smo da jači investitor od Elkosa u Rožaje ne može doći, pa se pitamo kome je u interesu da opstruira ovaj višemilionski projekat. Nadamo se da će nova vlast u Crnoj Gori imati razumijevanja za ovaj projekat i da će nam pomoći da ga realizujemo u interesu obje strane - kažu u Elkosu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.