NavMenu

Prosječna zarada u avgustu 523 EUR

Izvor: eKapija Srijeda, 30.09.2020. 13:19
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/blickpixel)
Prosječna bruto zarada u avgustu 2020. godine u Crnoj Gori iznosila je 782 EUR, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa iznosila 523 EUR, saopšteno je iz Uprave za statistiku.

Prosječna neto zarada u avgustu u odnosu na prethodni mjesec zabilježila je rast od 0,4%, dok je u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 1,2%.

- Ako se ima u vidu da su potroščke cijene u avgustu u odnosu prošli mjesec zabilježile rast od 0,1% proizilazi da su realne zarade za isti period zabilježile rast od 0,3% - kažu iz Monstata.

Po sektorima djelatnosti, prosječne zarade bez poreza i doprinosa u odnosu na prethodni mjesec zabilježile su rast u sektorimaa dministrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 4,5%, poslovanje sa nekretninama 4,5%, obrazovanje 1,9%, prerađivačka industrija 1,8%, te vađenje ruda i kamena 1,3%.

- U sektorima državne uprave i odbrane ostavren je rast od 0,8%, usluge smještaja i ishrane 0,8%, saobraćaj i skladištenje takođe 0,8%, snabdijevanje električnom energijom 0,7%, snabdijevanje vodom, upravljanje otpadom 0,4%, te stručne, naučne i tehničke djelatnosti 0,2% - navodi se u saopštenju Monstata.

Pad prosječne zarade bez poreza i doprinosa u avgustu 2020. godine u odnosu na prethodni mjesec zabilježen je u sektoru poljoprivrede, šumarstva i ribarstva 1,7%, zdravstene i socijalne zaštite 1,4%, dok je u ostalim uslužnim djelatnostima ostvaren pad od 0,9%.

- Sektor informisanja i komunikacije ostvario je pad od 0,9%, građevinarstva 0,7%, umjetnosti, zabave i rekreacije 0,7% i finansijske djelatnosti i osiguranje 0,1% - zaključuje se u saopštenju Monstata.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.