NavMenu

Činjenice o crnom vinu

Izvor: eKapija Utorak, 29.09.2020. 11:11
Komentari
Podeli

(Foto: Pixabay / Vinotecarium)
Evo nekih činjenica koje će promijeniti vaš način razmišljanja o crnom vinu, navodi se na sajtu časopisa Hotelijerstvo i ugostiteljstvo BiH.

Pijenje crnog vina u malim dozama bolje je nego da uopšte ne pijete!

To bi moglo iznenaditi, ali nekoliko ispitivanja na ljudima pokazalo je da je umjerena konzumacija crnog vina bolja nego da ne pijete. Zašto? Antioksidanti pronađeni u crnom vinu smanjuju mogućnost kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa tipa 2.

Za vas su bolja mlada crna vina od starih crnih vina.

Godinama se govorilo da su stara vina najbolja vina. Neka vina imaju bolji ukus kad su dobro odležala, ali što se tiče zdravstvenih aspekata vina, staro vino i nije tako dobro! Mlada crna vina sadrže veći nivo tanina od bilo koje druge vrste vina.

Kako crvena vina stare, ona postaju svjetlija u boji.

Boja postaje manje intenzivna kako vino stari. Vrlo stara vina su blijeda i providna.

Od grožđa za crno vino može se napraviti bijelo vino.

Budući da boja dolazi od kožice grožđa (a ne od soka), od crvenog grožđa moguće je napraviti bijelo vino. Vino se pravi bez kontakta s kožicama grožđa.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.