NavMenu

Hitno potreban sanacioni plan za Kotor

Izvor: RTCG Ponedjeljak, 28.09.2020. 13:46
Komentari
Podeli
(Foto: Polina Rytova/unsplash)
Turizmolog Ivo Županović kazao je u Jutarnjem programu TVCG da je Kotor u doba pandemije pogođen s više aspekata, te da je pod hitno potrebno donijeti sanacioni plan.

Kaže da su posljedice po ukupnu turističku privredu u svijetu ogromne.

- Kotor je pogođen sa više aspekta, prihodi lokalne Turističke organizacije, Luke Kotor, lokalnog budžeta, agencija, suvenirnica... Grad koji je oslonjen na turizam pogođen je sa više aspekata, a tu ne treba zaboraviti ni dodatnu potrošnju, koja iznoi 20 mil EUR godišnje - rekao je Župnović povodom Svjetskog dana turizma.

U kratkom roku, kaže on, potrebno je napraviti sanacioni plan kako izaći iz ove situacije. Neophodno je donijeti, kaže Županović, i dugoročnu strategiju razvoja, kako bi se znali pravci razvoja turizma u Kotoru.

Podsjeća da je i ranije govorio kako je rizik oslanjati se samo na kruzing turizam.

On je kazao i da nije lako prognozirati kada ćemo se vratiti na nivo iz 2019. godine, uoči pojave pandemije.

- Realne prognoze su treći kvartal 2023. godine, kao krajnja prognoza kad je Kotor u pitanju - rekao je Županović, uz ocjenu da je potrebno napraviti restruktuiranje ukupne ponude Kotora.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nova sezona, stari problemi: Fali sezonaca, inspektora, granične policije, parking prostora, boljih saobraćajnica

Nedostatak sezonske radne snage, autobuskog prevoza sa podgoričkog aerodroma od centra Glavnog grada, neriješeno pitanje buke i čistoće, loša saobraćajna povezanost, saobraćajne gužve i gužve na graničnim prelazima, nedovoljan broj službenika granične policije na primorja, nemogućnost strancima da plate parking mjesta SMS-om, neadekvatan inspekcijski nadzor, izostanaka organizovane pripravnosti pojedinih domova zdravlja

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.