NavMenu

Uskoro izbor lokacije i izgradnja novog postrojenja za odlaganje građevinskog otpada u Podgorici

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 28.09.2020. 15:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: bogdanhoda/shutterstock.com)Ilustracija
Sekretarijat za komunalne poslove Glavnog grada pokrenuo je proceduru za izgradnju novog postrojenja za odlaganje građevinskog otpada. Cilj izrade studije izbora lokacije je odabir lokacije koja obezbjeđuje uslove da tehnološki proces upravljanja neopasnim građevinskim otpadom ne ugrožava zdravlje i životnu sredinu.

- Projektnim zadatkom je predloženo šest lokacija koje se nalaze u zonama koje su definisane namjenom "industrija i proizvodnja" koja načelno podrazumijeva mogućnost lociranja postrojenja za preradu neopasnog otpada - saopšteno je na sajtu Glavnog grada.

Jedna od polaznih osnova za izbor lokacije je definisanje potrebne površine do koje će se doći na bazi procjene količina u narednom periodu kroz analizu zvaničnih podataka dobijenih od građevinskih preduzeća koja se bave izvođenjem radova i ostalih proizvođača ove vrste otpada.

- Predmetna studija lokacije će biti završena do kraja ove godine i predstavljaće osnov za izradu projektne i ostale dokumentacije potrebne za izgradnju postrojenja za preradu neopasnog građevinskog otpada u skladu sa važećim zakonskim propisima - navode iz PG Birosa.

Studijom izbora lokacije, predloženi prostor za izgradnju budućeg postrojenja za preradu neopasnog građevinskog otpada mora zadovoljti uslove uz primjenu savremenog tehnološkog rješenja, bezbjednosti i zaštite, infrastrukturne opremljenosti, zaštite životne sredine, energetske efikasnosti i pejzažnog uređenja shodno Pravilniku o klasifikaciji otpada i katalogu otpada i ostalim važećim normama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.