NavMenu

Britanska avio-kompanija pred bankrotom, procureli snimci o finansijskoj situaciji

Izvor: seebiz.eu Nedjelja, 27.09.2020. 13:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dabarti CGI/shutterstock.com)Ilustracija
Britanska lou-kost avio-kompanija Izidžet (EasyJet) na ivici je propasti. To tvrdi sindikalni predstavnik u ovoj kompaniji Martin Entvisl (Martin Entwisle) u snimku koji je procurio u javnost i došao do novinara medijske kuće BBC, na kojoj se čuje kako on kaže da je kompanija u vrlo teškoj situaciji, prenosi SEEbiz.

BBC je objavio da je komentar snimljen nakon što se Entvisl sastao sa finansijskim direktorom kompanije Endruom Fajndlejem (Andrew Findlay).

Izidžet je demantovao ove tvrdnje rekavši da situacija nije tako loša.

Sastanak sindikalca Entvisla i još tri predstavnika sindikata sa upravom kompanije održao se navodno pre dve nedelje. Entvisl je na tom sastanku rekao kako je stanje u kompaniji vrlo loše i da kompanija doslovno visi o koncu.

- Ako idućeg leta ne ostvarimo bolje rezultate, svi ćemo ostati bez posla - rekao je Entvisl u snimku koji se proširio nakon što je poslat članovima sindikata u nameri da dobiju veću motivaciju na poslu.


Entvisl smatra da kompaniju čeka neugodna zima, u kojoj ni na vrhuncu sezone kompanije u Velikoj Britaniji neće moći da napuni više od 90 aviona dnevno.

- Avioni su parkirani u svoje matične baze, a u nekima od njih stanje je katastrofalno i nećemo imati više od 50% popunjenosti - rekao je on.

Izidžet je ranije najavio zatvaranje svojih baza u Njukaslu kao i na dva londonska aerodroma Sautend i Stansted.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Finansije

EBRD najavljuje tender za autoput - Vrijednost dionice od Mateševa do Andrijevice 530 mil EUR, banka finansira 200 miliona

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je prethodno obavještenje za tender za izgradnju autoputa Bar-Boljare, dionica Mateševo Andrijevica. Kako je pojašnjeno u obavještenju, procijenjena vrijednost radova je 530 mil EUR, dok će od tog iznosa EBRD finansirati 200 miliona. Riječ je o drugoj dionici auto-puta od Mateševa do Andrijevice u ukupnoj dužini od 22 kilometra. Klijent banke je preduzeće Monteput, koje sredstava od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.