Izvor: RTV Vojvodina / Tanjug | Petak, 25.09.2020.| 13:24
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Testiran džinovski japanski robot iz anime serije (VIDEO)

(Foto: YouTube/screenshot)
Gigantski japanski robot dizajniran po uzoru na lik iz animirane serije "Mobile Suit Gundam" testiran je u gradu Jokohama.

Ogromni humanoid koji liči na robota iz anime serije koja se prikazivala 1970-tih godina može da hoda, kleči i gestikulira, što je prikazano na snimcima sa testiranja objavljenim na Tviteru.

Robot, na kojem se radi od 2014. godine, visok je oko 18 metara i težak 24 tone, a sastavljen je od više od 200 djelova napravljenih od mješavine plastike ojačane čelicnim i ugljeničnim vlaknima, saopštila je kompanija koja ga je dizajnirala.

Kako prenosi CNN, robot će biti atrakcija u zabavnom parku Gundam factory u Jokohami, koji je trebalo da bude otvoren u oktobru, ali će zbog pandemije prve posjetioce primiti kasnije.

Anime, poseban japanski stil crtanja, pojavio se početkom 20. vijeka, ali je produkcija bila skupa, pa je pao u sjenku uspjeha kompanije Dizni. Tokom Drugog svjetskog rata žanr je doživio ekspanciju, nakon što je japanska vlada naredila animatorima da prave propagandne filmove.

U novije vrijeme pažnju svjetske javnosti na anime su skrenuli komercijalni hitovi kao što su "Pokemon" i " Dragon Ball Z".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.