Izvor: eKapija | Petak, 25.09.2020.| 12:04
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Uskoro postavljanje čelične konstrukcije na novom pješačkom mostu na Morači - Završetak radova do septembra 2021.

Radovi na mostu (Foto: Youtube/screenshot)
Radovi na pješačkom mostu na Morači koji će povezati staro postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda sa novim, u okviru izgradnje Sistema za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici odvijaju se po predviđenom planu, saopšteno je iz PG Biroa.

Trenutno se izvode radovi na prvom od tri dijela čelične konstrukcije koju će most imati, a postavljena je pomoćna skela preko koje će se ta konstrukcija i montirati.

- Ova faza radova trajaće do sredine oktobra. Nakon toga slijedi montaža limova i izrada spregnute konstrukcije ploče mosta, izrada ograde mosta, montaža hidrotehničkih i elektro instalacija na mostu. Svi ovi radovi bi trebalo da budu završeni do kraja tekuće godine, nakon čega će se raditi na izgradnji preostale infrastrukture - navodi se u sapštenju objavljenom na gradskom sajtu.

Vrijednosti ovog dijela projekta izgradnje Sistema za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici iznosi 1,9 mil EUR, a planirano je da bude završen do septembra 2021. godine.

- Imajući u vidi da je izvođač radova kompanija Bemax, vjerujemo da će svi radovi biti završeni i prije ugovorenog roka - navode iz Glavnog grada.

Podsjećaju i da će most biti dugačak 125 metara, sa najvećim rasponom od 75 metara i širok 6.4 metra. Jedan kraj izlazi na Ulicu 8. Marta kod Hemomonta, a drugi na Ulicu Vukašina Markovića. Most će, osim za prenos hidrotehničkih instalacija sa desne na lijevu obalu rijeke, služiti i kao pješačka zona, imaće dvije biciklističke staze i biće prilagođen osobama sa invaliditetom.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.