NavMenu

Poreska uprava traži stečaj za Vektru Jakić

Izvor: Pobjeda Četvrtak, 24.09.2020. 15:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kletr/shutterstock.com)Ilustracija
Gotovo godinu dana, zbog brojnih odlaganja, Privredni sud ne uspijeva da zaključi ispitno ročište za utvrđivanje razloga za eventualno uvođenje stečaja u Vektru Jakić, koja je u vlasništvu biznismena Dragana Brkovića.

Tako je, kako je za Pobjedu kazao privremeni stečajni upravnik Dragan Milić, odloženo i jutrošnje, zbog odsustva sudije Blaža Jovanića, ali termin idućeg još nije poznat. I ranija ročišta su odlagana zbog odsustva Jovanića, te navoda zastupnika Vektre da postoji mogućnost da se cijeli dug prema Poreskoj upravi izmiri, kao i zbog dodatanih naloga za provjeru informacija u vezi uplata Vektre koje je Milić dobijao od suda.

Poreska pokušava da uvede stečaj duže od godinu, imajući u vidu da je prvi zahtjev povučen nakon uplate od 34,7 hiljada eura, ali je istog dana podnijet novi prijedlog zbog dospjelog duga od 525 hiljada eura.

Prema podacima Centralne banke, račun ove kompanije blokiran je gotovo četiri godine, a iznos duga je od 10,4 mil EUR od prošlog septembra narastao na 18,7 mil EUR. U Vektri je trenutno na snazi plan reorganizacije, koji je usvojen nakon što je prije sedam godina stečaj uveden zbog duga od 77 miliona eura prema OTP banci.

Kompaniju je osnovala Vektra Montenegro kupovinom imovine korporacije Jakić AD Pljevlja u stečaju za 1,6 mil EUR. Država je početkom prošle godine raskinula ugovor o davanju šuma na korišćenje zbog neizvršavanja obaveza i višemilionskog duga za koncesije. Zbog toga su u toku postupci pred Privrednim i Upravnim sudom, a Vektri je privremenom mjerom bilo dozvoljeno da i dalje eksploatiše šume u državnom vlasništvu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.