Izvor: eKapija | Utorak, 22.09.2020.| 15:57
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Elicio Wind razvija nove vjetroparkove na teritoriji Pančeva

Vjetropark Alibunar (Foto: Zvone/shutterstock.com)
Kompanija Elicio Wind, koja je u Srbiji već podigla dva vjetroparka, Alibunar (42 MW) i Malibunar (8MW), namjerava da dalje investira i da poveća svoj udio na tržištu "zelene" energije u našoj zemlji, potvrdio je za eKapiju Kristof Bols, menadžer kompanije za Srbiju.

- Započeli smo nove projekte na teritoriji Grada Pančeva. Podnijeli smo zahtjeve ka lokalnoj samoupravi i očekujemo pozitivan ishod po konstituisanju nove gradske vlasti - kaže Bols za naš portal.

U firmi su, kako kaže, zadovoljni poslovnim ambijentom u Srbiji, zbog čega i namjeravaju da pojačaju prisustvo na našem tržištu. Svjesni su, dodaje, da će biti ukinute fid-in tarife i državne subvencije, ali su i za to spremni, jer u drugim zemljama Evrope već posluju u okviru sistema aukcija.

Na naše pitanje - šta mogu da očekuju lokalne samouprave u kojima se realizuju projekti vjetroparkova, odnosno, kakve je benefite imao Alibunar, Kristof Bols odgovara:

- Kao odgovoran investitor koji razumije potrebe sredine u kojima investira i odgovara na njih, Elicio je donirao lokalnu zajednicu. Odlučni smo da i dalje novčano pomažemo, preko sporazuma o finansiranju projekata od značaja za lokalnu zajednicu, a to ćemo činiti i u mjestima gdje budemo započinjali nove projekte.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.