NavMenu

Pomoć proizvođačima iz Kolašina i Mojkovca - Za bolji lisnati sir 25.000 EUR

Izvor: Vijesti Utorak, 22.09.2020. 12:34
Komentari
Podeli
(Foto: Francesco de Marco/Shutterstock)
Proizvođači lisnatog sira sa područja kolašinske i mojkovačke opštine dobiće opremu u vrijednosti od 25.000 EUR, kroz projekat Standardizacija poljoprivredne proizvodnje u ruralnim područijima. Namjena opreme je, kako su saopštili iz NVO Klasterska incijativa, standardizacija proizvodnje lisnatog sira i unapređenje tehničkih i sanitarnih standarda u postupku proizvodnje.

- Zadovoljenje tih pretpostavki će doprinijeti poboljšanju kvaliteta kolašinskog lisnatog sira, postići jednoobraznost u proizvodnji što će se posrednoodraziti i na cijenu proizvoda. Oprema koja je nabavljenja ovim projektom podrazumijeva duplikatore za sir zapremine 100 litara, posuđe od inoxa zapremine 30 litara, likvidne termometre, saltmetre... - kazali su iz te NVO.

U sklopu projekta koji je finansijski podržala Ambasada Kraljevine Norveške, od 12. do 20 septembra održana je serije radionica za više od 40 poljoprivrednih proizvođača iz Kolašina i Mojkovca.

Cilj radionica je da se poljoprivrednici bolje upoznaju sa specifikacijom o oznaci porijekla kolašinskog lisnatog sira, i na taj način pripreme za proizodnju u skladu sa specifikacijom.

Partner na projektu je Udruženje proizvođača kolašinskog lisnatog sira koje je pružilo logističku i tehničku podršku prilikom sprovođenja projektinih aktivnosti.

Kroz realizaciju projekta planirana je i detaljna analiza tržišta i izrada smjernica i uputstva za prodaju proizvoda.

Organizacija će, najavljuju, i u budućnosti nastaviti aktivno da sarađuje sa svim činiocima razvoja i kroz projekte pomagati seoska domaćinstva i poljoprivredne proizvođače.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.