Izvor: Mina | Nedjelja, 20.09.2020.| 11:48
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Tivat dobio 3D virtuelnu prezentaciju investicionih potencijala

(Foto: YouTube/screenshot)
Sekretarijat za turizam i preduzetništvo Opštine Tivat uradio je 3D virtuelnu prezentaciju investicionih potencijala na području te lokalne samouprave.

Sekretar za turizam i preduzetništvo, Petar Vujović, kazao je da je u pitanju inovacija koja je započela prošle godine.

- Prije mjesec smo dobili prve virtuelne viar naočare putem kojih se mogu pogledati investicioni potencijali opštine - saopštio je Vujović.

U pitanju je pilot projekat kroz koji su za sada obrađene tri investicione lokacije - uvala Zagreb, sportski kompleks Župa i buduća akademija fudbalskog kluba Arsenal, prenosi Radio Tivat.

- Prezentacija je urađena na najsavremeniji tehnološki način koji je dostupan u ovom trenutku - rekao je Vujović.

Kako je objasnio, suština je da se budućim investitorima olakša prezentacija investicionih potencijala opštine, da ne moraju da idu na samu lokaciju.

- Dovoljno je staviti vurtuelne naočare i kroz trominutni film pogledati šta nudi neka lokacija. Osim te tri, pokriveni su i kadrovi šireg dijela Tivta, uključujući nautičko naselje Porto Montenegro i turistički kompleks Luštica Bay - naveo je Vujović.

Zainteresovani investitori na taj način mogu da steknu kompletnu sliku o prirodnim ljepotama tivatske opštine i investicionim lokacijama sa svim parametrima o budućoj izgradnji koja je moguća na određenoj lokaciji.

Video zapisi se mogu uploadovati, odnosno dodavati novi sadržaji.

- Kako se Tivat bude razvijao, kako budu interesantne pojedine lokacije, one se mogu dodavati u taj video sadržaj. Na taj način će se obezbjediti jedna sasvim nova prezentacija i obezbjediti jedan sasvim novi pogled na Tivat - smatra Vujović.

Namjera je da se virtuelna prezentacija investicionih potencijala uskoro predstavi i široj javnosti.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.