Izvor: Ex-Yu Aviation News | Petak, 18.09.2020.| 15:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Alitalia do kraja marta 2021. obustavlja letove za Podgoricu i Beograd

(Foto: Pixabay.com/skeeze)
Italijanski nacionalni avio prevoznik Alitalia neće nastaviti sa letovima od Rima do Beograda i Podgorice ove zimske sezone kako je prvobitno planirano. Naime, kompanija je za portal EX-YU Aviation News potvrdila da letovi neće saobraćati do kraja marta 2021.

Kako piše portal, prodaja karata za ljetnju sezonu 2021. tek treba da počne.

Alitalia je usluge za tržišta Crne Gore i Srbije obustavila 7. marta, pošto je Italija postala žarište pandemije koronavirusa u Evropi. To je prvi put u poslednjih nekoliko decenija da ova kompanija nije opslužila nijedno tržište u bivšoj Jugoslaviji.

- Poslednjih godina Alitalia je tokom čitave godine imala letove ka Beogradu i Podgorici. Air Serbia i Montenegro Airlines planiraju da nastave sa letovima ka Rimu i drugim gradovima Italije čim vlada te zemlje ukine zabranu letenja iz Srbije i Crne Gore, koja je uvedena sredinom jula - piše EX-YU Aviation.

Kako se navodi, trenutno nema naznaka kada bi to moglo da se desi.

- Air Serbia je zakazala nastavak letova iz Beograda za Rim za 2. oktobar, dok Montenegro Airlines planira da obnovi liniju do italijanske prestonice 9. oktobra - piše portal.

Prošle godine je između Beograda i Rima letjelo ukupno 153.726 putnika, dok je između Podgorice i glavnog grada Italije putovalo 45.748 putnika. Pored letova za Rim koji obavljaju Air Serbia, Montenegro Airlines i Alitalia, srpski prevoznik održava i letove od Beograda do Milana i Venecije, Montenegro Airlines leti sezonski do Barija, dok Wizz Air i Ryanair takođe održavaju letove između tri gore navedena tržišta, iako su svi trenutno privremeno suspendovani.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.