Izvor: Tanjug | Petak, 18.09.2020.| 14:38
Izdvojite članak Odštampajte vijest

MALI: U ponedeljak dolazi DFC, počinje realizacija sporazuma

Siniša Mali (Foto: YouTube/screenshot)
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je u petak da će visoka delegacija američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) u ponedeljak stići u Beograd, čime počinje i konkretna realizacija sporazuma koji je 4. septembra potpisan u Bijeloj kući.

- Posle dvije nedelje od boravka u Vašintonu, krećemo u konkretno i direktno sprovođenje sporazuma, što je politički i ekonomski veoma važno - rekao je Mali za Prvu televiziju.

On je naveo da će visoka delegacija DFC, na čelu sa izvršnim direktorom Adamom Bolerom, ostati u Srbiji četiri dana kako bi se upoznali sa svim okolnostima.

Mali je rekao da je dolazak američkog DFC važan za sve građane Srbije jer će oni iz Beograda pokrivati cio region.

Navodeći da će DFC učestvovati u finansiranju projekata iz raznih oblasti, Mali je rekao da je njihov dolazak veliki i snažan momenat za razvoj ne samo srpske, već i ekonomije u cijelom regionu.

- To za građane znači ne samo nove investicije, bolju infrastrukturu, već i nova radna mjesta, veće prilive u budžet, pa i novac za veće plate i penzije - rekao je Mali i podsjetio da je Srbija 2012. i 2013. godine bila pred bankrotom, a da sada najveća razvojna agencija dolazi u zemlju.

Kako kaže, za DFC su projekti najvažniji.

- Bili su zadovoljni onim što su vidjeli i čuli o Srbiji po pitanju makroekonomske stabilnosti, kao i našom reakcijom na korona krizu, očuvali smo radna mjesta i proizvodne kapacitete - rekao je Mali.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.