NavMenu

Za svaki posao u prometu nepokretnosti u Republici Srpskoj biće neophodan pisani ugovor

Izvor: Glas Srpske Petak, 18.09.2020. 14:35
Komentari
Podeli

(Foto: Shutterstock.com/Lumpang Moonmuang)
Prijedlogom zakona o posredovanju u prometu nepokretnosti Republike Srpske propisano je da za svaki posao u ovoj djelatnosti mora biti zaključen pisani ugovor.

Navedenim zakonskim rješenjem, koje bi Narodna skupština Republike Srpske trebala da razmatra na predstojećoj sjednici, propisani su uslovi za obavljanje djelatnosti u posredovanja u prometu nepokretnosti na teritoriji Srpske.

- Osnovni razlog za donošenje zakona je obezbjeđenje pravne sigurnosti za građane i pravna lica u korišćenju usluga posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti. Zakonom se propisuju uslovi koje privredna društva ili preduzetnici moraju da ispunjavaju za obavljanje djelatnosti posredovanja u prometu nepokretnosti i definišu uslovi koje mora da ispunjava fizičko lice koje obavlja poslove agenta - navodi se u obrazloženju zakonskog rješenja.

Zakonskim odredbama propisano je i obavezno osiguranje od odgovornosti za štetu koju bi posrednik obavljanjem posredovanja mogao da prouzrokuje nalogodavcu.

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske zakazana je za 22. septembar.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.