NavMenu

Potpisan sporazum o gradnji GP Bratunac i održavanju međudržavnih mostova BiH i Srbije

Izvor: eKapija Petak, 18.09.2020. 13:35
Komentari
Podeli
(Foto: Lev Kropotov/shutterstock.com)
Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara BiH Vojin Mitrović i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović potpisali su u petak 18. septembra sporazum između BiH i Srbije o izgradnji zajedničkog graničnog prelaza Bratunac.

Pored toga oni su potpisali i sporazum o održavanju i rekonstrukciji 11 drumskih međudržavnih mostova, prenio je RTRS.

Ministar Mitrović je rekao da je Srbija prihvatila tim sporazumom održavanje šest mostova na Drini, a BiH pet mostova, od čega dva na Savi i tri na rijeci Uvacu.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i ambasador Srbije u BiH, Aleksandar Đorđević.

Potpisivanje sporazuma upriličeno pored mosta Bratoljub u Bratuncu. Mihajlović je ovom prilikom podsjetila da je taj most izgrađen još 2017. godine, što je bila obaveza Srbije, kao i da bi BiH trebalo da završi radove na izgradnji zajedničkog graničnog prelaza u martu.

- Tada ćemo imati granični prelaz prve kategorije i građani će moći nesmetano da prolaze - rekla je Mihajlović i istakla da je politika Srbije da se narodi povezuju.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.