NavMenu

Vlada Srbije usvojila ugovor za izgradnju Fruškogorskog koridora - Investicija od 606 mil EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 17.09.2020. 08:44
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: gkuna/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada Srbije je usvojila komercijalni ugovor za izgradnju Fruškogorskog koridora s kineskom kompanijom CRBC, vrijedan 606 mil EUR, izjavila je danas potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Mihajlović je u izjavi za agenciju Tanjug podsjetila na to da je Srbija pre mjesec dana dobila odobrenje kineske Eksim banke, odnosno kineskog ministarstva, za finansiranje Fruškogorskog koridora.

- Sve nadalje su tehničke stvari. Do kraja godine ćemo završiti projektno-tehničku dokumentaciju i vjerujem da ćemo do kraja sledeće godine konačno moći da počnemo radove na ovoj saobraćajnici - navela je ona.

Prema njenim riječima, početak radova će zavisiti i od usklađivanja sa sredstvima iz budžeta, jer dio avansa daje Vlada Srbije, a drugi dio ide iz kredita.


Potpredsjednica Vlade je istakla da je izgradnja Fruškogorskog koridora važna kako bi se nadovezao na dionicu Ruma-Šabac-Loznica.

Ona je objasnila da je Fruškogorski koridor dio putnog pravca Novi Sad-Ruma-Šabac-Loznica-granica sa Bosnom i Hercegovinom, koji spaja Srbiju sa tom zemljom, Hrvatskom i širim okruženjem.

Mihajlović je objasnila da će koridor povezati Novi Sad, Irig i Rumu, a rešiće i problem prolazaka teretnih vozila preko Fruške gore i kroz Irig, navedeno je na sajtu Vlade Srbije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar-Ulcinj preko 2 mil EUR

Uprava za saobraćaj ponovo je raspisala tendere za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar - Ulcinj. Vrijednost radova za rekonstrukciju mosta Kruče zadržala se na 1,44 mil EUR sa uračunatim PDV-om. Most Kruče nalazi se na magistralnom putu Bar - Ulcinj, na km 16+200. Kako se može vidjeti u glavnom projektu sanacije, za čiju izradu je bio zadužen Projectman iz Podgorice, nakon analize mogućih rešenja sanacije mosta Kruče, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.