NavMenu

Gubitak deset najboljih kompanija na Montenegroberzi 2,22 mil EUR

Izvor: Mina Srijeda, 16.09.2020. 13:46
Komentari
Podeli
(Foto: Ti_ser/shutterstock.com)
Kompanije koje ulaze u sastav berzanskog indeksa MNSE10, njih deset, ostvarile su za prvih šest mjeseci neto gubitak od 2,22 mil EUR, dok su u istom periodu prošle godine imale dobitak od 9,57 miliona, pokazuju podaci Montenegroberze.

- Evidentno je da je na kraju drugog kvartala ove godine došlo do pada ostvarenog neto rezultata kompanija koje čine indeks MNSE10 u iznosu od 123,24% u odnosu na isti prošlogodišnji period - navodi se u analizi poslovanja tih kompanija na kraju durgog kvartala, koju je objavila Montenegroberza.

U analizi se navodi se da je Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) imao najveću dobit od 6,28 mil EUR.

Dobit na kraju drugog kvartala zabilježili su i Elektroprivreda (EPCG) 2,14 mil EUR, Crnogorski Telekom 751,71 hiljadu, Luka Bar 726,97 hiljada, Sveti Stefan Hoteli Budva skoro 307 hiljada i Jugopetrol 120,86 hiljada EUR.

Gubitke su zabilježile Plantaže 5,07 mil EUR, Hotelska grupa (HG) Budanska rivijera 4,53 miliona, Institut Simo Milošević 2,2 miliona i Primorje Hotel & Restaurants Tivat 752,67 hiljada EUR.

Montenegroberza je analizirala poslovne prihode, neto rezultat, EBITDA-u i zaradu po akciji deset kompanija koje čine indeks MNSE10.

Ukupni poslovni prihodi tih kompanija na kraju drugog kvartala iznosili su 264,5 mil EUR, što je oko 16,27% manje u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Rast poslovnih prihoda u odnosu na uporedni period bilježe samo CGES, 21,04 odsto na 23,61 mil EUR i Luka Bar, 12,47% na 4,83 mil EUR.

Najveći pad poslovnih prihoda imala je Budvanska rivijera, 86,27 odsto na 931,23 hiljade EUR.

Zarada po akciji zabilježena je kod šest kompanija, a najveća je kod CGES-a, Jugopetrola i kompanije Sveti Stefan Hoteli.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.