NavMenu

Saray Makina - Dobavljač za najkvalitetnije stolarske mašine iz Turske (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 15.09.2020. 11:12
Komentari
Podeli

(Foto: Saray Makina)
Saray Makina je pristuna na tržištu Srbije već nešto duže od godinu dana. Osnovana je u cilju da pomogne stolarima, ali i onim koji se bave stolarskim i sličnim poslovima, da dođu do do opreme jednostavno i po povoljnim cijenama.

U ponudi Saray Makine su profesionalne stolarske mašine iz Turske bez kojih nijedna stolarska radionica skoro pa ne može funkcionisati. Tu spadaju kanterice, formatizeri (raskrajači), abrihteri, diht mašine (debljače), tiplarice, CNC tiplarice, tople i hladne prese, dvoglavi gerovi, CNC routeri, CNC strugovi, sve mašine za proizvodnju sobnih vrata, vakuum prese, mašine za lajsne (pervaz) za sobna vrata, frezeri, kompresori, rezni alati, mašine za obradu štokova za vrata, ventilacije za odsis piljevine odnosno usisivači za piljevinu, krivolinijske kanterice i druge mašine.

Firma je trenutno bazirana na tržište Srbije, gdje ima dosta zadovoljnih kupaca.

Besplatne konsultacije i preporuke

Adnan Delić, vlasnik firme Saray Makina kaže kako svojim kupcima osim kvalitetnih i povoljnih mašina organizuuju i prevoz, a po potrebi šalju i servisere da puste mašine u rad.

Osim navedenog, kaže kako su svim kupcima, ali i onim potencijalnim uvijek na usluzi. Daju besplatne konsultacije i preporuke za mašine koje bi najbolje odgovarale njihovim proizvodnim procesima.

- Trudimo se da kupcima prije odabira mašina ponudimo što više kvalitetnih informacija. Često se desi da se kupci interesuju za mašinu čiji potencijal, zbog manjeg obima posla, neće moći u potpunosti iskoristiti. Tada mi preporučimo adekvatniju i često jeftiniju opciju, jer nam nije u cilju da prodamo mašine po svaku cijenu, već da korisnici dobiju tačno ono što im treba i što će im osigurati nesmetan rad - kaže Delić.

Kako je tržište Turske veliko, mnogo je proizvođača mašina i prateće opreme, te je i nivo kvaliteta i podrške različit.

Svjesni toga, a pri tome dobro poznavajući bitne igrače iz ove brašne, u Saray Makini kažu kako su se odlučili za saradnju sa najboljim i najpouzdanijim, kao bi mirno spavali oni, ali i njihovi kupci, a naravno kako bi finalni proizvod bio bez greške.

Serviseri po potrebni mogu da puste mašine u rad (Foto: Saray Makina)Serviseri po potrebni mogu da puste mašine u rad

Opremili oko stotinjak stolarskih radionica i fabrika u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini

Sve to je rezultat da je firma za nešto više od godinu dana stekla veliko povjerenje širom regiona. Opremili su oko stotinjak stolarskih radionica i fabrika u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

- U početku su naši kupci bili uglavnom manje i srednje stolarske radionice, međutim sada sarađujemo i isporučujemo mašine velikim firmama za proizvodnju pločastog namještaja i sobnih vrata i drugih komada namještaja od iverala, mdf-a ali i od punog drveta. Mnogi od njih na našim mašinama proizvode namještaj za zahtjevno EU tržište, a neki od naših kupaca, na mašinama koje smo isporučili, proizvode komade namještaja za Ikeu - kaže Delić.

Dodaje da se najviše traže kanterice i formatizeri:

- Često isporučujemo kompletne pogone, bilo za pločasti namještaj ili za sobna vrata. Izuzetno nas raduje činjenica da nam povjerenje ukazuju i renomirane firme koje su na tržištu čak i po 30 godina i za koje uglavnom vršimo modernizaciju mašinskog parka i ubrzanje proizvodnje.

Turska svjetski prvak u odnosu cijene i kvaliteta

Govoreći o prednostima koje nude stolarske mašine iz Turske, kao najvažnije navodi odnos cijene i kvaliteta, što je veoma bitno u svakom poslu, pa čak i najbitnije za prostor regiona gde kupovna moć nije velika. S obzirom da firme iz ove branše dosta poslova rade za zahtjevno zapadnoevropsko tržište, očekuje se da finalni proizvod bude vrhunski, a cijena proizvoda pristupačna.

- Siguran sam da je Turska, bar što se tiče profesionalnih stolarskih mašina, svjetski prvak u odnosu cijene i kvaliteta.

Još jedna bitna stvar po kojoj se Saray Makina razlikuje od svih drugih firmi jeste da mašine može prilagoditi specijalnim zahtevima kupaca.

- Često prilagođavamo karakteristike mašine u smislu mogućnosti obrade, ali nekada prilagođavamo i dimenzije mašine prema veličini poslovnog prostora kupca. Još jedna bitna razlika našeg sistema rada je da nemamo servisera koji je, kako to obično biva, zadužen za sve vrste mašina. Smatramo da je uža specijalnost jako bitna u svakom poslu pa za svaku vrstu mašine koju isporučimo mi po potrebi šaljemo servisera koji je učestvovao u gradnji mašine. Tako ako je u pitanju kanterica, na servis ide tehničar direktno iz fabrika proizvođača, a koji je tu mašinu izgradio. Ako je u pitanju više različitih mašina, ide više tehničara i svaki radi ono za šta je usko specijalizovan - objašnjava Delić.

Karakteristike mašina mogu da se prilagode (Foto: Saray Makina)Karakteristike mašina mogu da se prilagode

Planovi za budućnost

Dalji planovi firme Saray Makina su prije svega zadržati nivo kvaliteta, kako mašina, tako i usluge na koju su njihovi kupci navikli, što svjesno stavljaju na prvo mjesto ispred povećanja prodaje, koja je prirodna reakcija na njihovu posvećenost kupcima sa kojima su ostvarili izuzetno visok nivo međusobnog povjerenja.

Na kraju Delić poručuje da je glavni i krajniji cilj firme postati prepoznatljivo ime u svijetu stolarskih mašina i sinonim za kvalitet i cjenovnu pristupačnost.

Rad firme Saray Makina možete pratiti na Facebook stranici Stolarske mašine iz Turske (www.facebook.com/saraymakist ) i na webu www.saray-makina.com.tr, a za detaljnije informacije možete kontaktirati na +90 5050 390 980 ili putemmaila na info@saray-makina.com.tr.

A.K.


Fotogalerija
Saray Makina
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Može li običan čovjek u trku za kriptozaradu?

Kada je u pitanju ulaganje, oni stariji hvataju se dukata, oni malo mlađi misle na "devize, devize", a najmlađima je u mislima bitkoin, etereum, solanu, ripl, binance coin, ili neka druga kriptovaluta. O tržištu kriptovaluta do sada smo čuli razne bajke, i one divne o bogatstvu preko noći, do onih ružnih - o propasti kriptovalutnog carstva, hvatanju organizatora nekakvih piramidalnih šema i opštoj propasti ulagača. Obje verzije su

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.