Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 14.09.2020.| 15:50
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Traži se koncesionar za eksploataciju tehničko-građevinskog kamena na nalazištu Poda u Bijelom Polju

Ilustracija (Foto: Salienko Evgenii/shutterstock.com)
Ministarstvo ekonomije pozivalo je sve zainteresovane privrednike da se prijave na javni oglas za dostavljanje ponuda za dodjelu ugovora o koncesiji za istraživanje i eksploataciju pojave mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena na nalazištu Poda u Bijelom Polju.

Kako se navodi u dokumentaciji, za potrebe izrade koncesionog akta za lokalitet tehničko-građevinskog kamena Poda, preduzeće za izvođenje geodetskih radova Etalon Geo Office doo Podgorica, koje je registrovano i licencirano za tu vrstu posla, je uradilo tehnički izvještaj sa koordinatama graničnih tačaka istražno-eksploatacionog prostora Poda.

- Na planu KO Poda razmjere 1:2500, na zemljištu na kojem se nalazi lokalitet tehničko-građevinskog kamena Poda, definisan je koncesioni prostor sa 19 graničnih tačaka sa utvrđenim koordinatama državnog koordinatnog sistema (DKS) i površinom koju zahvata područje (234.282 m2) - navodi se u dokumentaciji.

Koncesioni akt o pojavi mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena Poda je osnovni dokument, na osnovu kojeg se pokreće postupak dodjele koncesije, a koji je Vlada Crne Gore usvojila 30. jula 2020. godine, bez održavanja sjednice, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova Vlade.

- Koncesioni akt definiše odnosno sadrži predmet koncesije, tehnički izvještaj o lokalitetu Poda, rok trajanja koncesije, osnovne parametre za ocjenu opravdanosti investicije, mjere za zaštitu životne sredine, opis postupka rekultivacije, unaprjeđenje eneregetske efikasnosti, minimalni početni iznos koncesione naknade, kriterijume za izbor najpovoljnije ponude, spisak potrebne tehničke dokumentacije sa uslovima za njenu izradu, osnovne elemente tenderske dokumentacije i spisak propisa koji se primjenjuju u postupku davanja koncesije i vršenja koncesione djelatnosti - stoji u javnom pozivu.

Pravo učešća na javnom nadmetanju za dodjelu ugovora o koncesiji za istraživanje i eksploataciju ima domaće ili strano privredno društvo ili drugo pravno lice, preduzetnik ili fizičko lice, konzorcijum ili neki drugi oblik poslovnog povezivanja koji ispunjava uslove vezane za podobnost za učešće na javnom nadmetanju u skladu sa Zakonom o koncesijama.

Krajnji rok za dostavljanje ponude je 15. oktobar 2020. godine do 10 časova, a njihovo javno otvaranje održaće se itsog dana u 11 sati.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.