NavMenu

Niš bi mogao da dobije skijalište na Kameničkom visu

Izvor: eKapija Nedjelja, 13.09.2020. 09:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Photoanto /shutterstock)Ilustracija
Skijalište na Kameničkom visu kod Niša moglo bi biti ponovo uspostavljeno, rečeno je na sastanku predsjednice niške Gradske opštine Pantelej, Nataše Stanković, resornog većnika, Zorana Ignjatovića i stručnog tima JP Srbijašume - Šumsko gazdinstvo Niš, koji je predvodio zamjenik direktora Darko Zarev.

Šumsko gazdinstvo u Nišu preuzelo je obavezu da obnovi izletnički mobilijar na Kameničkom visu i dopuni sadržaje na izletištu Dabilo kao i da, u svojstvu upravljača šumskim dobrima, pomogne Opštini Pantelej u procesu ponovnog uspostavljanja skijališta na Kameničkom visu. Dogovorene su i zajedničke akcije pošumljavanja izletničkih i drugih prostora na području GO Pantelej, navodi se na sajtu ove gradske opštine.

Sastanak je posvećen i institucionalnom posredovanju Opštine Pantelej oko obezbjeđivanja projektne dokumentacije za rekonstrukciju dotrajalog mosta u Oreovcu, neophodne za nesmetan promet mehanizacije Šumskog gazdinstva i normalno odvijanje saobraćaja u ovom selu, duž čitavog puta do čuvenog paraglajding poletišta Višegrad stijene kao jednog od najatraktivnijih opštinskih lokaliteta i strateško-razvojnih prioriteta Opštine Pantelej.

Na osnovu projektne dokumentacije, Srbijašume bi finansirale rekonstrukciju mosta već početkom naredne građevinske sezone a pridruženim sredstvima sa nivoa resornih ministarstava sagledava se mogućnost konačne izgradnja pristupnog puta do poletišta u susret međunarodnim paraglajding takmičenjima, koja su zbog korone odložena za narednu godinu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.