NavMenu

Crveni alarm za sajamsku industriju - Beogradski sajam predlaže primjenu mjera za početak rada

Izvor: Beta Četvrtak, 10.09.2020. 16:28
Komentari
Podeli
(Foto: Vedrana Džudža)
Beogradski sajam je saopštio da se priključio svjetskoj kampanji #RedAlertRestart, pokrenutoj sa namjerom da se ukaže na problem nemogućnosti rada industrije organizovanja događaja.

Na Beogradskom sajmu izveden je cjelonoćni simbolični performans pod nazivom "Crveni alarm za sajamsku industriju", tako što je najveća i svjetski poznata Hala 1 i spolja i iznutra reflektorima bila obojena u crveno.

Na Beogradskm sajmu očekuju da će takvu simboličnu vizuelnu poruku nadležni "shvatiti pozitivno" i da će ta kompanija u najskorijoj budućnosti dobiti odobrenje da nastavi da radi.

Ukazano je da pravila koja trenutno u epidemiološkoj situaciji važe za utakmice, koncerte i ostale masovne događaje, nisu primjenjiva za sajmove i izložbe.

Beogradski sajam predlaže da se za sajamske događaje i manifestacije primijene pravila koja važe za komercijalne i trgovačke djelatnosti.

- Tako bi se, u kontrolisanim uslovima uz primjenu propisanih mjera i preporuka u vezi sa problemom koronavirusa, omogućio start sajamske industrije, a posljedično i čitavog niza promotivno-privrednih djelatnosti koje su u direktnoj ili indirektnoj vezi sa sajamskom - naveo je u saopštenju Beogradski sajam.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.04.2024.  |  Agro, Građevina

Raspisan konkurs za idejno rješenje uređenja park šume Lješkopoljska Gorica u Podgorici

Služba Glavnog gradskog arhitekte objavila je konkurs za idejno rješenje uređenja park šume Lješkopoljska Gorica, koji je rezultat potrebe da se kroz inovativna pejzažno-arhitektonska rješenja dobije vizija transformacije neiskorišćenog prostora u novu park šumu. Kako navode, Lješkopoljska Gorica biće važan dio zelene infrastrukture Glavnog grada, koja predstavlja osnov za adaptaciju na klimatske promjene, uspostavljanje ekološke

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.