NavMenu

Neuspješan i četvrti pokušaj prodaje imovine Galenike

Izvor: Tanjug Utorak, 08.09.2020. 15:51
Komentari
Podeli
(Foto: Khomson Satchasataporn/shutterstock.com)
Četvrti pokušaj prodaje imovine nekadašnje farmaceutske kuće Galenika u stečaju je propao, prenosi crnogorski portal Bankar.

Ni ovog puta nije bilo interesovanja za kupovinu kompleksa upravne zgrade Galenika kod Krivog mosta, koji uključuje prostor za proizvodnju i magacin sa pokretnom imovinom i zemljištem.

Cijena je u odnosu na prethodni poziv bila nešto niža, imajući u vidu da je stečajni upravnik Veselin Perišić tu imovinu prvobitno nudio za 3,8 mil EUR, a poslednjim pozivom za 3,16 mil EUR na koliko je imovina i procijenjena.

Prodaja je uključivala i objekat za proizvodnju u Donjem Zagaraču površine 958 m2 sa opremom i zemljištem ispod i oko objekta po ceni od 817.800 EUR, dok je apoteke u Virpazaru i Sutomoru nudio za 43.700, odnosno 63.000 EUR.

U stečaju započetom prije godinu zbog poreskog duga od 2,5 mil EUR, do sada je prodat samo jedan poslovni prostor za 103.000 EUR.

Ukupni dugovi su, prema izveštaju Perišića, iznad devet miliona, a veći deo imovine je pod hipotekom zbog duga za kredit.

Osim Poreske uprave, najveće neobezbijeđeno potraživanje ima beogradska Galenika 3,7 miliona, koja je bila većinski vlasnik Galenika Crna Gora.

Četvrtinu vlasništva imala je država.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.