NavMenu

Nacionalnim parkovima CG produžen ugovor o zakupu ulcinjske Solane - Zaštita biodiverziteta osigurana još godinu dana

Izvor: eKapija Petak, 04.09.2020. 12:18
Komentari
Podeli
(Foto: Mina FC/Unsplash)
Nacionalnim parkovima Crne Gore (NPCG) produžen je ugovor o zakupu ulcinjske Solane Bajo Sekulić na još godinu.

Aneks ugovora o zakupu između NPCG i stečajne uprave ulcinjske Solane zaključen je 24. avgusta i važiće godinu.

Vijestima je iz NPCG, koji prema Vladinoj odluci najstarijim ulcinjskim preduzećem upravljaju od avgusta 2005. godine zbog zaštite biodiverziteta, saopšteno da su uslovi zakupa kao i prethodne godine.

Opština Ulcinj, koja je trebalo da preuzme upravljanje Solanom 24. avgusta ove godine, nedavno je odustala, jer sama nije stvorila pravne pretpostavke za to da uđe u taj posao.

- NPCG će i u narednom jednogodišnjem periodu, oslanjajući se na sopstvene kapacitete i iskustva, nastaviti da realizuje aktivnosti u cilju zaštite biodiverziteta ovog jedinstvenog područja, u koordinaciji sa resornim ministarstvom, Opštinom Ulcinj, kao i domaćim i međunarodnim ekspertima, institucijama i organizacijama - rekli su iz NPCG.


Iz tog preduzeća su objasnili da su u cilju optimalnog funkcionisanja vještačkog ekosistema, kao što je ulcinjska Solana, potrebna značajna ulaganja, na što je ukazano studijom koju su radili strani eksperti, a koje je angažovalo Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

Stečaj u Solanu je uveden 2005. godine, a pošto nije uspio petogodišnji Plan reorganizacije, ponovo je uveden 2011.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.