NavMenu

Spar zasad ne planira da investira u srpsko maloprodajno tržište

Izvor: Retail Serbia Četvrtak, 03.09.2020. 16:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unsplash/Mehrad Vosoughi)Ilustracija
Spar trenutno nema planove da investira u srpsko maloprodajno tržište, još jednom su potvrdili iz sjedišta kompanije ASPIAG.

I dok se ruska Torgservis grupa priprema da uđe na naše tržište sa brendom MERE i da otvori najmanje 100 diskonta, sa druge strane, Spar nema planove za ulazak u Srbiju, još jednom su potvrdili iz sjedišta kompanije. Christian Sperger, šef odjeljenja za razvoj projekata u kompaniji ASPIAG je za Retail Serbia kratko izjavio da Spar trenutno nema planove da investira na srpsko maloprodajno tržište.

Nezvanično, ASPIAG (Austria Spar International AG) sa sjedištem u Švajcarskom gradu Widnau, kao vlasnik Spar licence za Srbiju, jeste ispitivao tržište, ali je menadžment odustao zbog visoke cijene zakupa maloprodajnog prostora. Spar je već nekoliko puta pokušavao da uđe u Srbiju. Prvi put planiran je ulazak 2007. godine izgradnjom hipermarketa u Beogradu i Vojvodini, zatim akvizicijom pojedinih trgovinskih lanaca, ali se nakon
detaljnih analiza od istih planova odustalo.

Spar Austria grupa, članica je Spar International iz Holandije i vlasnik Spar licence za Sever Italije, Austriju, Sloveniju, Hrvatsku i Mađarsku. Spar Austria je nakon osvajanja liderske pozicije na matičnom tržištu otpočeo ekspanziju izvan svojih granica otvaranjem prodavnica u sjevernim djelovima Italije 1990 godine. U okviru ASPIAG posluje kompanija SES Spar European Shopping Centers koja posjeduje 29 šoping centara u Evropi.

Članica ASPIAG-a je i kompanija Hervis koja posluje sa više od 220 prodavnica sportske opreme. Iz sjedišta Hervisa su takođe nedavno izjavili da nemaju planove za dovođenje brenda u Srbiju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Planovi Elena grupe: Prodaja hotela Igalo, pa nove investicije

Sprečavanje uvođenja novog stečaja u Vektra Boku na ročistu krajem ovog mjeseca, od ključne je važnosti za planove novog vlasnika 33,3% akcija, privrednog drustva Elena grupe. Oni planiraju da nakon što izmire obaveze prema radnicima i Poreskoj upravi prodaju hotel Igalo i krenu u investicije. No, prije toga moraju ući u Odbor direktora u kojem su većina Brkovićevi članovi. Novi vlasnici, trećine Vektra Boke iz kompanije Elena Grup,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.