NavMenu

Kroz tri aerodroma u Hrvatskoj u avgustu prošlo manje od pola miliona putnika

Izvor: Tanjug Četvrtak, 03.09.2020. 07:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dabarti CGI/shutterstock.com)Ilustracija
Kroz tri najprometnije hrvatske vazdušne luke Zagreb, Split i Dubrovnik, u avgustu ove godine je prošlo ukupno manje od pola miliona putnika.

Tako je zagrebački aerodrom u avgustu imao 93.553 putnika, što je manje od 25% prošlogodišnjeg prometa u istom mjesecu (376.026).

Veliki pad putnika bilježi i dubrovačka vazdušna luka kroz koju je u avgustu prošlo 119.838 putnika, dok je u avgustu lane brojka bila značajno veća - čak 524.615 putnika, prenosi SeeBiz.

Vazdušna luka Split bilježi odličan rezultat u ovo krizno vrijeme, jer je u avgustu ostvareno više od 40% prometa iz avgusta 2019. tako da je bilo 273.842 putnika.

U avgustu 2019. godine kroz splitski aerodrom prošlo je 672.262 putnika, piše Croatian Aviation.

Ukupno su tri najprometnija aerodroma u Hrvatskoj u avgustu ostvarili promet od 487.233 putnika.

Samo je aerodrom Dubrovnik u avgustu prošle godine ostvario promet veći od sve tri vazdušne luke u Hrvatskoj u avgustu ove godine.

Aerodrom Zagreb je od 1. januara do 31. avgusta ove godine ostvario manje od 719.000 putnika, pa će tako, s obzirom na brojne redukcije aviokompanija, vrlo teško doći do milionitog putnika ove godine.

Kroz vazdušnu luku Split do danas je prošlo 554.091 putnika tako da ni taj aerodrom sigurno neće dostići brojku od milion putnika, dok ih je u 2019. bilo više od 3,3 mliona.

Milionitog putnika ove godine neće dočekati ni Dubrovnik, a kroz taj aerodrom je prošlo svega 265.997 putnika, dok ih je 2019. godine bilo gotovo 2,9 miliona.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.