NavMenu

Klinički centar u Trebinju vrijedan 30 mil KM biće izgrađen u reonu zapadne obilaznice - Početak gradnje u 2021.

Izvor: eKapija Srijeda, 02.09.2020. 14:33
Komentari
Podeli
Trebinje (Foto: TO Trebinje)Trebinje
Projektna dokumentacija za izgradnju novog kliničko-bolničkog centra u Trebinju je završena, i to je bila obaveza Grada Trebinja, izjavio je gostujući u vijestima Herceg televizije gradonačelnik Mirko Ćurić. Novac za izgradnju bolnice obezbijediće Vlada Republike Srpske i to u iznosu od 30 mili KM, prenosi portal eTrebinje.

Nova zdravstvena ustanova, koja će biti viši nivo zdravstvene zaštite, odnosno, kliničko-bolnički centar, biće locirana u reonu buduće zapadne obilaznice u neposrednoj blizini putnog pravca Trebinje-Dubrovnik.

Radovi na izgradnji kliničkog centra u Trebinju počeće tokom naredne godine, dok je okvirni plan za završetak 2022. godina.

Razlog zbog kog je donijeta odluka da kliničko-bolnički centar bude izmaknut od trenutnog središta grada jeste plan da se grad u budućnost širi u tom pravcu, kao i zbog brojnih praktičnih infrastrukturnih rješenja kao što su parking, lokalne putne komunikacije i sl.

Кliničko-bolnički centar osim redovnih usluga biće i zdravstvena ustanova orijentisana u komercijalne svrhe, s obzirom na opredjeljenje trenutne gradske vlasti da Trebinje krene i putem razvoja zdravstvenog turizma istakao je gradonačelnik Ćurić i dodao da će kliničko bolnički centar biti namijenjen pacijentima iz cijele regije, jer grad raspolaže i stručnim kadrom koji će moći da odgovori ovakvim izazovima.

Takođe, u planu je i izgradnja stambenih objekata namijenjenih medicinskom kadru i ljekarima koji povremeno dolaze ili koji budu trajno zaposleni u ovoj zdravstenoj ustanovi.

Postojeća zgrada Bolnice takođe će biti namijenjena za komercijalne svrhe, precizirao je Ćurić, navodeći da će stara Bolnica primati pacijente starije životne dobi koji će uz određene nadoknade moći da se liječe ili da u njoj borave određeni vremenski period.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.